"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Camiler 24 saat açık olmalı

01 Ekim 2016, Cumartesi 13:39
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programının açılışını gerçekleştirdi.

Ankara'daki Kocatepe Camii Fuar Alanı'nda yapılan programında açılışında hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin 24 sat açık kalması üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bu hafta içerisinde 'Namazla Diriliş Haftası' vesilesiyle camilerin 24 saat açık kalması üzerinde durmaya başladık. Bunu henüz başarabilmiş değiliz. Ancak başarmamız gerekiyor. Camiler namaz vakitlerinde açılan, namazdan sonra kapatılacak devlet daireleri değildir. Camiler Allah'ın evleridir. Bizim Diyanet olarak camilerin kapısına kilit vurma hakkımız olamaz, olmamalıdır. Camiler 24 saat açık olmalıdır. Gece yarısında dahi bir kardeşimiz bir mabedin önünden geçerken içeri girip Rabb'ine yönelme hakkına sahip olduğunun farkında olmalıdır. Onun için son yıllarda en çok üzerinde durduğumuz hususlardan bir tanesi camilerimizin açık bulundurulması. Caminin mesai saatleri yoktur. Din gönüllüsünün mesai saatleri yoktur. Cami devlet dairesi değildir. Cami Allah'ın evidir ve Allah'ın evi 24 saat her kardeşimize kapısını açık tutmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1776
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı