"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Camilerin misyonu, ahlakı yaymak

30 Nisan 2016, Cumartesi 16:03
İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı” başladı.Konferansta konuşan Uluslararası Camiler Örgütü Genel Sekreteri Ahmet bin Salim Bahmam, camilerin misyonunun toplumda fazileti ve ahlakı yaymak olduğuna dikkati çekti.

İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı” başladı. Uluslararası Camiler Örgütü Genel Sekreteri Ahmet bin Salim Bahmam, “Aşırılığa ve Teröre Karşı İmam ve Hatiplerin Rolü” başlığıyla düzenlenen konferansın açılışında, İslâm’ın küçük bir çete tarafından sahiplenilmesinin, imam ve dâvetlilerin “söz konusu çetenin hasta fikrinin İslâm ile bağdaşmadığını beyan etmesini farz kıldığını” söyledi. Bahmam, camilerin misyonunun toplumda fazileti ve ahlâkı yaymak olduğuna dikkati çekti. 

Tecrübelerimizi paylaşmalıyız

Konferansın amaçları arasında, aşırılık ve teröre karşı mücadele konusunda imam ve hatipler arasında karşılıklı tecrübe paylaşımının sağlanmasının da bulunduğunu kaydeden Bahmam, konferansının Dünya İslâm Birliği (MWL) ve İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB) katkısıyla düzenlendiğini ifade etti. Bahmam ayrıca Türkiye’ye konferansın gerçekleştirilmesi için verdiği destek ve gösterdiği kolaylıklar dolayısıyla teşekkür etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz da Türkiye’deki imam hatip okullarının, öğrencilerini eğitme konusunda çeşitli kaynaklara başvurduğunu, bu yöntemin imam ve hatip adaylarının farklı görüşleri öğrenmesine katkı sağladığını vurguladı. Korkmaz, büyük âlimleri, düşünürleri ve çalışmalarını tanıma fırsatı sunan konferansın düzenlenmesi dolayısıyla MWL ve İDSB’ye teşekkürlerini iletti.

AA

Okunma Sayısı: 1539
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı