"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi

05 Şubat 2016, Cuma 16:37
MİT TIR'ları haberlerinden dolayı tutuklanarak cezaevine konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan tensip zaptında, ilk olarak Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki tahliye talebi değerlendirildi. Mahkeme Dündar ve Gül'ün üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetleri, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını işaret eden somut kanıtlar bulunması, öngörülen cezaların alt ve üst sınırı dikkate alınarak tahliye taleplerini reddetti. 

Mahkeme ret gerekçesi olarak Adana Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen yayın yasağına ilişkin kararı, günlük gazete nüshaları ve içerikleri, fotoğraflar, açık kaynak tespit tutanakları, gazetelerde yer alan yazılar ve içerikleri, sanıkların ilgili gazetedeki konumları, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişimin engellenmesine ilişkin kararı ve MİT yazısını gösterdi.

GİZLİLİK VE BİRLEŞTİRME TALEBİ DURUŞMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Duruşmaların gizli ve kapalı oturumda yapılmasına ilişkin talebin ve dosyanın "Selam Tevhid'de Kumpas" davası ile birleştirilmesi yönündeki taleplerin duruşmada değerlendirilmesine karar verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİT'İN AVUKATLARINA DAVETİYE

Mahkeme, dosyada "müşteki" sıfatı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MİT Müsteşarlığı'nın avukatlarına duruşma gün ve saatini bildirir davetiye çıkarılmasına da hükmetti.

İLK DURUŞMA 25 MART'TA

Ayrıca tanık gazeteciler Emre Erciş ve Bayram Kaya'nın tutuklu dosya olması nedeniyle duruşmaya zorla getirilmelerine karar veren mahkeme, MİT'e ait TIR'lara ilişkin fotoğrafın yayınlandığı Aydınlık Gazetesi'nin 21 Ocak 2014 tarihli nüshasının temin edilmesi için müzekkere yazılmasını da kararlaştırdı. İlk duruşma 25 Mart tarihinde görülecek.

Okunma Sayısı: 1657
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı