"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl etkinliklerinde sivil ziyaretçilere kısıtlama

22 Nisan 2015, Çarşamba 13:52
Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek törenlere, sivil vatandaşlar alınmayacak. Törenlerin dışında da Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerin tamamı, iki gün ziyarete kapatıldı.

Bu yıl zaferin 100. yıldönümü olması dolayısıyla gelen ziyaretçi daha fazla. Vatandaşların merakla beklediği törenler ise kendilerine yasaklandı. Yasak, 18 Mart Deniz Zaferi'nde başladı. O gün sadece tören alanı vatandaşlara kapatılırken, diğer şehitlikler açık bırakılmıştı. Bu sefer alanın tamamı kapatıldı. 24 ve 25 Nisan 2015 tarihlerinde 100. yıl törenleri dolayısıyla Çanakkale Valiliği tarafından, Gelibolu Yarımadası'ndaki bütün şehitlik alanları sivil vatandaşlara yasaklandı.

Güvenlik gerekçe gösterilerek getirilen yasak sebebiyle bütün yollar polis ve jandarma ekipleri tarafından tutulacak. Valili, daha önce yaptığı açıklamada yasağa şu gerekçeyi göstermişti: "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesine, yurdumuzun her köşesinden ve başta Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olmaktadır. Bu ziyaretler özellikle tören günlerinde çok üst seviyeye çıkarak, ziyaret bölgelerinin otoparklarını, yollarını ve feribotla geçişlerin kapasitelerini arttırdığından, ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri gibi önemli sorunlara yol açmaktadır. 24-25 Nisan 2015 tarihinde uluslararası düzeyde yapılacak törenlere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklenmektedir.

Cumhurbaşkanlığı,Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinesinde hazırlanan tören programları ve törenler sırasında alınacak tedbirler konusunda, bölgenin halkın ziyaretine kapatılması önerisi doğrultusunda 24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır."

 

Etiketler: çanakkale, ziyaret, siviller
Okunma Sayısı: 1180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı