"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çanakkale şehitlerine en güzel hediye...

18 Mart 2016, Cuma 10:40
Çanakkale savaşlarının 101. anma yıldönümü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün '250 Bin Şehide 250 Bin Hatim' etkinliği kapsamında Artvin'de okunan 1400 hatimin duası sabah namazında yapıldı.

Artvin Müftülüğü'nün organizasyonu ile Halitpaşa Camisi'ni dolduran vatandaşlar, sabah namazının ardından 1400 hatimin duasını yaptı.

Dua öncesi konuşan Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun, "Çanakkale elhamdülillah Müslümanların dirildiği, ecdadımızın dirildiği yerdi. Çanakkale'de biz bir yere kaçmadık. Belki 253 bin şehit verdik ama ülkemizden bir başka yere gitmeden, çok şükür o gün sahip olduğumuz gibi, bugün de aynı topraklara sahip olmaya devam ediyoruz" dedi. 

Programda Diyanet görevlileri kasideler ve ilahiler okudu. Allah'ın isimleri zikredilerek dualar edildi. Cami çıkışında Artvin Belediyesi'nin çorba ve kandil simiti ikramı oldu. Sabah namazını kılan ve hatim dualarına katılan vatandaşlar, Çanakkale şehitlerini anmak için yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi.​

Okunan Yasin, Fatiha Sureleri ve Kur'an hatimleri ölmüş ve sağ insanlara bağışlamak doğru mudur ve bu olay nasıl gerçekleşiyor?

Okunarak ölmüş ve sağ insanlara bağışlanan Fatiha ve Yâsin ve hatm-i kur’ânî gibi okunan virtlerin, kudsî şeylerin hakikat oluşu ve nasıl olduğu şeklindeki önemli soru şu şekilde:

“Fatiha ve Yâsin ve hatm-i kur’ânî gibi okunan virtler, kudsî şeyler, bazen hadsiz ölmüş ve sağ insanlara bağışlanıyor. Hâlbuki böyle cüz’î bir tek hediye an-ı vahitte (( pek kısa sürede aynı anda)) hadsiz zatlara yetişmek ve her birisine aynı hediye düşmek, tavr-ı aklın haricindedir.”

Konuyla ilgili olarak Risale-i Nur'da yer verilen önemli soruyu ve çok kimselerin aklına gelen bu önemli soruya verilen hakikatli cevabı okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/sualar/#1064

18 Mart Çanakkale

Çanakkale Savaşları, bir devletin ve belki de bir milletin ortadan kaldırılması için yapılan en büyük bir topyekûn saldırı ve bu saldırıya karşı yapılmış en büyük bir karşı koymadır.

Bu savaşlar bir anlamda, mazlûmun zalimin hakkından gelmesidir. Bugün bile ezilenler için “onlar başardı biz de başarabiliriz” diye düşünenlerin örneğidir. Bazen ölümün hayatta kalmaktan önemli olabileceğini bütün dünyaya gösteren bir başyapıttır.

Yazarımız Mehmet Kılıfoğlu'nun kaleme aldığı 18 Mart Çanakkale başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/mehmed-kilifoglu/18-mart-canakkale_326470

Okunma Sayısı: 4041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı