"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Çanakkale’yi görmemiş birisine kız vermem'

21 Mart 2018, Çarşamba
İzmir İl MillÎ Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Çanakkale’yi görmemiş, bu mücadeleyi içine iyi sindirmemiş birisine kız verilmez” dedi.

İZMİR İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bir kızı olduğunu ve bir gün birisi onu istemeye geldiğinde soracağı ilk sorunun “Çanakkale’yi gördün mü?” olacağını belirterek, “Çanakkale’yi görmemiş, bu mücadeleyi içine iyi sindirmemiş birisine kız verilmez” dedi. Yahşi, bu öğrencilerle birlikte ülkenin çok daha güzel yerlerde olacağını belirterek, şöyle dedi: “Buna yürekten inanıyoruz, çünkü bunu hazmetmiş bir gençliği görüyoruz. Çanakkale’yi bir öğretmen olarak her yıl andığımızda şahsî olarak bir cümle kurmak isterim. O da şudur: Çanakkale’yi görmeyen var mı? Çanakkale’ye gidip bu mahşeri izlemeyen var mı? Çanakkale’deki bu kavganın nasıl cereyan ettiğini görmeyen var mı? Hep kendime şu sözü verdim: Bir kızım var ve bir gün birisi istemeye geldiğinde soracağım ilk soru, ‘Çanakkale’yi gördün mü?’ olacak. ‘Çanakkale’deki mücadeleyi gördün mü?’ Çanakkale’yi görmemiş, bu mücadeleyi içine iyi sindirmemiş birisine kız verilmez. Çanakkale, en büyük mirasımızdır. Bizi vatan yapan en büyük değerimizdir diye düşünüyorum. 850 bin öğrencimizin zihinlerine, gönüllerine Çanakkale’yi nakşedeceğiz. Nasıl bir tarihle, mücadele ile gelindiğini inşallah İzmir’in çocukları görecek.”

DHA

Etiketler: izmir, çanakkale
Okunma Sayısı: 1212
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    21.3.2018 14:56:49

    Canakkale mecburi okul gezisi olarak müfredata alinmali. En uygun seneler 7-11 arasi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı