"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çatışmalardan kaçan 2 bin aileye yardım yapıldı

12 Şubat 2016, Cuma 12:14
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde kazılan hendek ve kurulan barikatlar ile ardından başlayan çatışmalar nedeniyle göç ederek Mardin'in Midyat İlçesi'ne gelen yaklaşık 2 bin aileye, Kaymakamlık tarafından nakdi yardım yapıldı.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, söz konusu aileler için kendilerine 1 milyon 750 bin liralık ödenek gönderildiğini söyledi.

Midyat'a göç eden ailelere yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Midyat Kaymakamı Oguzhan Bingöl, ailelere dağıtılmak üzere 1 milyon 750 bin lira ödeneğin gönderildiğini ifade ederek, "Devletimizin bizlere vermiş olduğu imkanlarla biz bunu yapıyoruz. Bu konuda bize verilen imkanlar da çok geniş. İlk etapta yaklaşık 1 milyon 750 bin TL sadece buradaki misafirlerimiz için geldi. Daha da gelecek. Şimdiye kadar bize yaklaşık 2 bin 500 aile müracaat etti. Biz bunların 2 binini değerlendirdik ve ödemelerini yaptık. Geriye kalan 500 ailenin de hane ziyaretleri yapıldı, hesapları açılıyor ve 1 hafta içerisinde de bize müracaat edenlerin ödemelerin tamamı yapılacak" dedi. Yardım için müracaat eden ailelerin ihtiyaçlarını belirlemek için saha çalışması yaptıklarını anlatan Kaymakam Bingöl, şunları söyledi:

"Bize müracaat eden aileler ziyaret ediyoruz. Bire bir alanda, ihtiyaçlarını evlerinde görüyoruz, belirliyoruz. Bu ihtiyaçlara göre de ödeme yapıyoruz. Bu konuda yoğun bir çalışma yapıyor arkadaşlar şuanda. Bunun içinde özel bir birim oluşturuldu. Bu birimde sadece çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimize hizmet verilmekte. Bu birimde şuan 6 tane memur arkadaşımız görev yapıyor ve 4 aracımızda bu kurumda tahsis edilmiş durumda ve sadece bu işle ilgileniyor. Burada yardım talepleri alınmamakta, aynı zamanda kurumlarla ilgili diğer talepleri de kısa vadede değerlendirilmektedir. Misafirlerimizin rahat etmesi için gerek Midyat halkı gerekse biz yöneticiler elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Burada kıymetli olan Midyat halkının, gelen misafirlere evini, yüreğini açıyor olması. Çünkü köylerle birlikte 105 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Yaptığımız çalışmalara göre 20 binden fazla çevre ilçelerden gelen misafirimiz var ve bu 20 bin insanı Midyat halkı bağrına bastı. Bu anlamda Midyat halkına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bizde gerek Midyat'ın yükünü biraz azaltma adına, gerekse gelen bu misafirlerimizin en azından burada kalacakları süre içerisinde bir sıkıntı yaşamamaları için maddi ve manevi her türlü desteği sağlıyoruz. Çünkü biz, onların dezavantajlı olduğunu düşünüyoruz."

DHA

Okunma Sayısı: 1492
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı