"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çavuşoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu

15 Ağustos 2019, Perşembe 12:07
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mütabakatında detaylandırılması gereken konular olduğunu söyledi. Güvenli bölge için Trump'ın 20 mil sözü olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak" dedi.

Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mütabakatının detaylandırılması gerektiğini belirterek "ABD Başkanı Trump'ın 20 mil sözü var. Bölgeden YPG'nin çıkartılması gerekiyor. Burada amaç güvenli bölgeden YPG/PKK'nın çıkarılmasıdır" dedi. 

ABD'nin oyalama taktiğinin geçerli olmayacağını belirten Çavuşoğlu, "Münbiçte böyle bir oyalamaya gittiler. ABD'nin oyalama sürecinin Türkiye tarafından kabul görmeyeceğini anlaması gerekiyor" diye konuştu. 

ABD ile F-35 gerginliğine ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 programında resmi olarak çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Etiketler: Çavuşoğlu, ABD, gündem
Okunma Sayısı: 1199
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı