"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cebir yok, şiddet yok, delil yok, örgüt var

21 Aralık 2014, Pazar
İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 14 Aralık Medya Operasyonuyla ilgili kararında, “... Bugüne kadar cebir ve şiddet içeren eylem ile işlemleri tespit edilmemiş olsa da” denildi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 14 Aralık Medya Operasyonuyla ilgili kararında cebir ve şiddet kullanılmadığı ifade edilmesine rağmen ‘yok’lar içinden bir ‘örgüt’ çıkartıldı.

Aynı zamanda soruşturma kapsamında, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi. Kararda, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun, “terör tanımı” başlığını taşıyan 1. maddesi ile “terör örgütleri” başlığını taşıyan 7. maddesine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Örgüt niteliği değerlendirildiğinde, genel itibarıyla emniyet müdürlüğü ve özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, İstihbarat ve TEM müdürlüklerinde görev yapan şüphelilerin, devletin hiyerarşik yapısı dışında ayrı bir hiyerarşik yapı oluşturarak yasa dışı örgütlenme oluşturdukları, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, ekonomik, askeri ve idari mekanizmasına yön veren kadroların ele geçirilerek etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığı, bugüne kadar cebir ve şiddet içeren eylem ile işlemleri tespit edilmemiş olsa da mahiyeti gereği silahlı olarak emniyet müdürlüğü bünyesinde oluşan bu birimin, ‘terör örgütleriyle mücadele’ adı altında yetkilerini, görevlerinin gereklerine aykırı kullanmak suretiyle amaca ulaşmak için toplum üzerinde baskı, korkutma, yıldırma ve sindirme yöntemi kullanarak işlem yaptıkları, nitekim Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 9 Ekim 2013 tarihli kararında belirtildiği gibi, ‘anayasal düzene karşı işlenen suçlarda manevî cebirin de yeterli olacağının öngörüldüğü’ dikkate alındığında, TMK 1. ve 7. maddeleri anlamında bir örgütün varlığı yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu görülmüştür.”

Erdoğan: Temiz bir süreç 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu’ndaki konuşmasında 14 Aralık Medya Operasyonuyla ilgili dikkatli, temiz bir sürecin ilerlediğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor. 

Okunma Sayısı: 2016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ömer sarı

    21.12.2014 23:10:42

    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

  • talip

    21.12.2014 20:50:18

    "bir tane delil varmı hakim bey" sorusuna cevap verilemeyen tutuklama ve örgüt

  • ömer sarı

    21.12.2014 11:25:30

    Suc işlemek illa cebir ve şiddetlemi yapılır .Halkın huzurunu ınsanlara baskı eline sopayı alarak insanlara baskımı yapılır.bunlar fikren gazatelerde olmazmı bugukü medyada insanlara hakaret edilmiyormu .bu hakaretide ve küfrü kendi gazetlerinde yapmıyorlarmı buda yapan müslümanım diyen bir cemaat .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı