"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çekilme ağırdan alınıyor

31 Aralık 2018, Pazartesi 17:36
ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme yapan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump yönetiminin Suriye’den çekilmenin “nasıl daha iyi uygulamaya konabileceği konusunda yeniden değerlendirme” halinde olduğunu açıkladı.

ABD'li senatörün 'Kürt müttefikler' açıklamasına Kalın'dan tepki

Lindsey Graham görüşmede, tüm ABD askerlerini Suriye’den çekmenin ulusal güvenliği tehlikeye atacağı uyarısını yaptı ve Trump’tan çekilmeyi yavaşlatmasını istedi.

Graham görüşme sonrası yaptığı açıklamada ise “Bana bazı bilmediğim şeyler söyledi ve bunlar Suriye’de nereye ilerlediğimiz hususunda hiç olmadığım kadar iyi hissetmemi sağladı” dedi. Gazetecilerin, “Trump çekilmeyi yavaşlatmayı kabul etti mi?” şeklindeki sorusuna da “Başkan, Suriye’den ayrıldığımızda IŞİD’in tamamen yenilmiş olması gerektiğine inanıyor” yanıtını verdi ve şunları söyledi: “Şu an daha akıllı haraket ederek biraz daha ağırdan alıyoruz. Bir duraklama halindeyiz ve Başkan’ın amaçladığı çekilmeyi nasıl daha iyi bir şekilde gerçekleştirebiliriz konusunu yeniden değerlendiriyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde neler olacağını göreceğiz.”

Türkiye’ye “tampon bölge”

Lindsey Graham, görüşmede YPG’nin de gündeme geldiğini açıkladı ve Trump’ın, Türkiye ile YPG arasında bir çatışma yaşanmamasını sağlamak konusunda kararlı olduğunu da söyledi. BBC’nin haberine göre, Graham böyle bir çatışmayı engellemek için de Türkiye’ye bir “tampon bölge” güvencesi sağlanabileceğinin konuşulduğunu da açıkladı; “Hiç kimse yokken Kürtler yanımızdaydı. Ve Başkan da onların içinde olduğu durumun farkında. Trump, Türkiye ile konuşacak ve onlara ihtiyaçları olan tampon bölgeyi alacakları konusunda güvence verecek. Şu dünyada son istediğimiz şey Kürtler ve Türkler arasında bir savaş. Bu durum IŞİD üzerindeki baskıyı azaltır ve daha da önemlisi İran bu durumun kazananı olur.”

Etiketler: trump, münbiç
Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı