"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çekmeköy’de Nur şöleni

03 Mart 2015, Salı
İstanbul-Çekmeköy’de tertiplenen gecede öğrenciler rehber öğretmenleri eşliğinde bilgi ve becerilerini sergilediler.

Çekmeköy’deki Yeşil Vadi Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmaya okul eğitimlerinden arta kalan zamanlarını Risale-i Nur dersleri ile değerlendiren talebelerin yanısıra aileler ve misafirler de katılarak geceye renk kattılar. 

Mustafa Tiryaki’nin okuduğu Kur’ân tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını, şölenin tertiplenmesine öncülük eden Gülnur Sucukları sahibi Yılmaz Demirel yaptı. Demirel, konuşmasında asrımızda Kur’ân’ımıza büyük saldırıların olduğunu belirterek, fen ve felsefeden gelen bu saldırıların manevî temellerimizi tahrip ettiğine dikkat çekti. Risale-i Nurların, inanç zaafından gelen bu saldırılarla yaralanan insanımızın manevî yaralarına bir ilaç olarak imdada yetiştirildiğini vurgulayan Demirel, gençlerimizin iman esaslarıyla donanmış olarak yetişmelerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. 

Açış konuşmasını eğitimci Feyzi Aslan’ın (solda) yaptığı programda gençler Risale-i Nur’dan okudukları derslerle takdir topladı. 

Daha sonra söz alan rehber öğretmen, emekli eğitimci Feyzi Arslan da Emirdağ Lahikasında yer alan bir sözü hatırlatarak başladı. “Bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imanî alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslamiyet ve imanın erkanlarını ruhuna alabilir. Adeta gayr-ı müslim birisinin İslamiyeti kabul etmek derecesinde zor oluyor, yabani düşer.” diyen Arslan, beyaz kâğıt mahiyetinde olan çocuklarımızın ruh dünyalarını çağın idrakine uygun Risale-i Nurlarla yoğurmanın önemine işaret etti. Şimdi birer fidan olan bu çocukların yarın meyve veren ağaç hükmüne geldiklerinde işin mahiyetinin daha iyi görüleceğini belirten Arslan, Kur’ân’ın asrımıza bakan tefsiri olan Risale-i Nurların ideal insan yetiştirmede hem anne-babalar, hem de eğitimciler için önemli bir kaynak olduğunu söyledi. 

Gecenin tertiplenmesine öncülük eden Gülnur Sucukları sahibi Yılmaz Demirel (solda). Çocuklar okudukları vecizeler ve ilahilerle programa renk kattılar. 

Programa misafir olan Yeni Asya A.Ş. İşletme Müdürü Ramazan Bayram da bir selâmlama konuşması yaptı. Yeni Asya olarak tüm yayınlarında konuşmacıların dile getirdikleri hakikatleri insanlığa ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Bayram, hedeflerinin iman hakikatleri ve sünnet-i seniyye ile donanmış bir insan modeli yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sahne alan öğrenciler o güne kadar öğrendikleri bilgileri sergileme imkânı buldular. Ezberledikleri sözleri, öğrendikleri vecizeleri, marş ve ilâhileri solo ve koro halinde söyleyen öğrenciler dinleyenlerden büyük alkış aldılar. Şölen, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi. Gecede ayrıca iki yüzü aşkın davetliye Yeni Asya Neşriyat’ın yayınlarından oluşan kitaplar ve gazetemiz hediye edildi. Açılan kitap standında kitap satışı yapıldı. 

Feyzi ARSLAN / İstanbul

Okunma Sayısı: 2580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı