"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cem Küçük, kendini Erdoğan'la savundu

08 Aralık 2015, Salı 12:33
Gazeteci Cem Küçük, Aydın Doğan’a teröre destek olduğunu söyleyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile savundu.

Küçük, Erdoğan’ın da teröre destek verenlerin karşılığını göreceklerini söylediğini, bu kapsamda Doğan’ın adını da zikrettiğini belirtti. 

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Cem Küçük ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Küçük, Doğan’ın şahsına yönelik bir hakarette bulunmadığını ileri sürdü. Halk nezdinde terörün desteklendiği yönünde kanı olduğunu iddia eden Küçük, Doğan grubunda yazı yazan gazetecilerin PKK ve DHKP/C’ ye yönelik desteklerinin açık olduğunu savundu. 

Bakırköy Başsavcılığı'nın bu yönde soruşturma başlattığını belirten Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da teröre destek olanların karşılığını bulacağı yönünde ifadeleri olduğunu söyledi. Erdoğan’ın Aydın Doğan’ın ismini de söylediğini belirtti. 

Doğan’ın avukatı Şehnaz Yüzer, Küçük’e iddialarına ilişkin belgesi olup olmadığını sordu. Küçük, delil olarak bu konuda açılan dava olduğunu, gazetecilerin açıklamaları olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri bulunduğunu söyledi. 

Avukat Yüzer, sanığın gazetecileri hedef gösterdiğini belirterek teröre destekten ne kastettiğini açıklamasını istedi. Bunun üzerine Küçük, “Şirin Payzın, Mirgün Cabas ve bazı yazarlar ve konuşmacılar iki polisin şehit edildiği ve adliyede savcının şehit edildiği zaman gösterdikleri tavırla kanaatimce teröre destek olmuşlardır. Ben bu davranışları destek olarak algılıyorum.” dedi.

Sorular ve Küçük’ün cevapları üzerine avukatı Asiye Demirel, soruların dikkate alınmamasını istedi. Demirel, soruların konuyla ilgili olmadığı gerekçesiyle itiraz ettiğini belirtti. Beraat talebinde bulundu. 

Doğan’ın avukatı da müvekkilinin teröre desteğinin söz konusu olmadığını kaydetti. Avukat Yüzer, sanık Cem Küçük’ün cezalandırılmasını istedi. 

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Küçük'e sorulan soruların reddi yönündeki talebi reddetti. Taraflara delillerini sunmaları için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

İddianamede, Cem Küçük’ün Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında Aydın Doğan’a alenen hakaret ettiği belirtildi. Küçük, Doğan’ın terör örgütü DHKP/C’yi koruyup kolladığını ileri sürdü. Doğan’ın vatana ihanet ettiğini yazan Küçük, Doğan ve adamlarının hükümetin ve Türk milletinin düşmanı olduğunu belirtti. Doğan’a hain de diyen Küçük’ün bu ifadeleri ile eleştiri sınırını aştığı vurgulandı. Bu ifadelerin başlı başına hakaret suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, Küçük’ün hakaret suçunu işlediği kaydedildi. Küçük’ün 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. 

Okunma Sayısı: 1872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı