"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cemil Bayık: Gül, Arınç ve Çelik parti kurarsa destekleriz

07 Mart 2016, Pazartesi 23:49
Terör örgütü KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, AK Parti'nin kurucu isimleri "demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz" dedi.

Terör örgütü KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na mülakat verdi. Bayık, AKP'nin kurucu isimlerinin parti kuracağı iddialarını değerlendirdi. Bayık, "Eğer bu ekip demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz" dedi.

"ASKERİ FAŞİST POLİTİKALARDAN VAZGEÇERSE BU ÇABALARI DESTEKLERİZ"

Terör örgütü KCK yöneticilerden Cemil Bayık, terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na verdiği mülakatta Bülent Arınç, Hüseyin Çelik ve Abdullah Gül'ün başını çektiği muhalif isimlerin yeni parti kuracakları iddiasını değerlendirdi.

Bayık, AK Parti'nin 2002 ruhuna geri dönmesinin olumlu olduğunu söylerken, "Eğer bu ekip demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz" ifadelerini kullandı.

"O EKİP KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNMEK İSTİYOR"

Bayık konuşmasından ilgili bölüm şöyle: AKP'de şimdi kuruluş felsefesine sahip çıkan bir ekip var. O ekip Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun yürüttüğü politikaları doğru bulmuyor. O ekip kuruluş felsefesine dönmek istiyor.

"BU EKİBİN TÜRKİYE'Yİ FELAKETTEN KURTARMASI GEREK"

Tayyip Erdoğan mevcut politikaları ile AKP'yi de Türkiye'yi de uçuruma sürüklüyor. Bu ekibin hem AKP'yi hem de Türkiye'yi felaketten kurtarması gerekiyor. Eğer bu ekip demokratik değerlere sahip çıkar, askeri faşist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz. Çünkü Erdoğan ve ekibi faşizmi geliştiriyor. Milliyetçi ve tekçidir, savaşı esas alıyor.

"TÜRKİYE'Yİ SURİYELEŞTİRİYOR VE IRAKLILAŞTIRIYOR"

Şiddeti, katliamları ve göçertmeyi esas alıyor. Bunlar Türkiye'yi faşizme götüren, dışarıda tecride götüren uygulamalardır. Türkiye'yi Suriyelileştiriyor ve Iraklılaştırıyor. AKP içindeki eğilim Erdoğan ve Davutoğlu'nun bu politikasına dur derse kendileri için de Türkiye için de olumlu olur.

Etiketler: pkk, kck, bayık, gül, parti
Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı