"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cengiz Çandar ve Hasan Cemal nöbet tuttu!

06 Şubat 2016, Cumartesi 15:23
Tutuklu gazeteciler Can Dündür ve Erdem Gül için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde başlatılan 'Umut Nöbeti'ni, bugün gazeteciler Cengiz Çandar ve Hasan Cemal tuttu.

Gazeteciler Hasan Cemal ve Cengiz Çandar, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün girişinde başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni tutmak için öğle saatlerinde cezaevi önüne geldiler.

‘HEM ONLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HEM DE MESLEĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAK İÇİN GELDİK’

Gazeteci meslektaşları Can Dündar ve Erdem Gül’le dayanışmak amacıyla cezaevi önüne geldiklerini belirten Hasan Cemal, “Hem onların özgürlüğünü, hem de mesleğimizin özgürlüğünü savunmak için geldik. Hem de halen Silivri’de ve diğer hapishanelerde olan gazeteci arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmaları için geldik. Biz mesleğimizi en iyi biçimde yapabilmek için özgürlüğün şart olduğuna inanıyoruz. Ve bugün Erdoğan yönetimi ile Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerin kol ve kanadının kırıldığına tanıklık ediyoruz. Biz şu anda Silivri hapishanesinin önünde Can Dündar’a, Erdem Gül’e ve hapishanedeki diğer meslektaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz; bu dünya despotlara kalmadı ve kalmayacak” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianamenin utanç verici olduğunu belirten Hasan Cemal, "Bu iddianameyle, böyle iddialarla Can Dündar ve Erdem Gül’ün artık hapiste tutulmaması lazım. İlk duruşmada da serbest kalacaklarına inanıyorum. Bu iddianamenin, Türkiye’de hem özgürlük hem hukukun üstünlüğü açısından tam bir kara leke olduğunu düşünüyorum" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1435
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı