"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı betonla övündü!

15 Kasım 2014, Cumartesi 10:11
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye öyle gelişiyor ki bütün Avrupa'nın kullandığı kadar beton ve çimento kullanıyoruz" dedi.

Güllüce, kentteki temasları kapsamında, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yapılacak 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı.

Yapılacak yurdun özellikleri hakkında bilgi veren Güllüce, yurt binasının "engelsiz" yapıda olduğunu söyledi.

Yeni Türkiye'nin gittikçe geliştiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bazı eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Güllüce, şöyle konuştu:

"Yarın basında yine şu çıkacak, 'Yine beton dökülüyor, betonlaşmaya devam...' 'Yurt yapmayalım mı?' diye de bir soru soruyorum? Keşke gücümüz olsa da buradaki 22 bin 250 öğrenciye yurt yapsak. Beton malzeme, çimento kullanmak zorundasınız. Eğer betonlaşmadan kasıt çevreyi ve tabiatı kirletmekse buna biz herkes kadar belki herkesten çok daha fazla karşıyız. Şurasını çok iyi bilmek lazım. Türkiye öyle gelişiyor ki bütün Avrupa'nın kullandığı kadar beton ve çimento kullanıyoruz. Bütün Avrupa ülkelerini bir tarafa koyun, Türkiye'nin tükettiği çimento, betonu bir tarafa koyun. Bu betonla, o suların boş boş akıp da enerjisinden istifade etmediğimiz barajları yapıyoruz. Bu çimentodan karayolları, metrolar, tüneller, içme suları kanaletleri yapıyoruz. Bunları yapmayacağız da ne yapacağız? Böyle bir soruyla muhatabız ve bunun da bilhassa belirlenmesinde yarar görüyorum. Ama yapıların mutlaka çevrenin, ekolojik dengenin korunarak yapıldığını ve yapılması gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum."

Konuşmasının ardından inşaatın müteahhidini çağırarak, yurdun 2016 yılı eylül ayından önce teslim edilmesi sözünü alan Güllüce, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle yurt binasının temelini attı.

Bakan Güllüce, daha sonra Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Okunma Sayısı: 1682
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İrfan Demirel

    16.11.2014 23:58:38

    Bakan bu Avrupa-Türkiye beton kullanım bilgisini nereden almış acaba?Biraz palavra kokuyor.Ayrıca 3-5 yıl öncesine kadar İspanya,Yunanistan,Portekiz de çok inşaat yapıp çok beton kullanıyorlardı,çimento ithal ediyorlardı.Şimdi ekonomilerinin durumu belli.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı