"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çeyrek asırdır unutulamayan büyük acı...

05 Temmuz 2017, Çarşamba 16:22
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993'te teröristlerce katledilen 33 kişi, köyde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Köy meydanındaki Kültür Evi önünde gerçekleştirilen etkinliğe, gencinden yaşlısına çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, Başbağlar Katliamı'nda vefat edenlere rahmet diledi.

Başbağlar şehitlerinin, devletin, milletin onuru ve şerefi olduğunu vurgulayan, Tüfenkçi, şöyle konuştu:

"Ülkemizde bundan 24 yıl önce sadece üç gün arayla bu topraklarda iki büyük acı yaşanmıştır. 2 Temmuz'da Madımak'ta yanan canlar, bizim canımızdı. 5 Temmuz'da bu topraklarda akan kan, bizim kanımızdı. O gün bu katliamı yapan eller, aynı ellerdi, aynı amaca hizmet ediyorlardı. 2 Temmuz'da Madımak'ta, 5 Temmuz'da Başbağlar'da ve geçen sene 15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimi, milletimizin kardeşliğine, devletimizin varlığına ve bekasına yöneliktir. Allah'a çok şükür milletimiz büyük bir basiret, dirayet ve kararlılıkla darbeye karşı durmuş ve göğsünü siper etmiştir. Bugün burada siyasi parti ayırımı yapmaksızın Başbağlar'da verdiğimiz canlara yanıyorsak, bu failler emeline ulaşamamış demektir."

Okumak için tıklayınız:

Başbağlar, Nesin, Tığlı...

AA

Okunma Sayısı: 2100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı