"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevi çocukları artık gülsün

09 Mayıs 2018, Çarşamba
Cezaevlerinde bulunan ve sayıları 700’ü aşan tutuklu bebekler her geçen gün yeni bir acı yaşıyor. “Annesiyle cezaevinde kalan 10 aylık astım hastası Arin bebeğe ilaçları verilmiyor” bilgisi gelen en son haber.

Cezaevlerinde bulunan 700’ü aşkın bebekten her gün ayrı bir acı haber geliyor. “Annesiyle cezaevinde kalan 10 aylık astım hastası Arin bebeğe ilâçları verilmiyor” bilgisi gelen en son haber. Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu Esma Yıldız’ın astım hastası olan 10 aylık bebeğine ilâç verilmiyor. Eşi ile görüşen Mihdi Yıldız, cezaevi şartlarına dikkat çekerek, Arin bebeğin raporu olmasına rağmen ilâç verilmediğini kaydetti.

Bakanlıktan cevap bekliyoruz

12 kişilik koğuşta 33 kişi kalındığını ve geçtiğimiz haftada sudan kaynaklı zehirlenmeler yaşandığını kaydeden Yıldız, kızları Arin bebeğin de zehirlendiğini söyledi. Eşinin hücrenin tıka basa dolu olduğunu söylediğini aktaran Yıldız, görüş saatinin de kısaltıldığını belirtti. Zehirlenme olayının ardından tutukluların sadece revire götürüldüğünü ifade eden Yıldız, bunun dışında bir sağlık kontrolü yapılmadığını söyledi. Bu iddiaları değerlendiren çok sayıda avukat ve fikir insanı Adalet Bakanlığına seslenerek ‘cevap bekliyoruz’ dedi. 

Durum daha da kötüleşiyor

Zehirlenmenin ardından Arin bebeğin durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çeken baba Yıldız, “Kızımın ilâçlarını vermiyorlar. Astım hastası olduğuna dair raporu olan kızıma haftanın iki gün cihazla verilen tedavi ‘ilâç yok’ denilerek, yapılmıyor. Kızımın sağlık durumundan endişeliyim” dedi. Arin bebeğin yeterince beslenemediğini de aktaran baba Yıldız, “Eşim sağlıksız beslenmeden kaynaklı sütü oluşmadığı için Arin’i yeterince besleyemiyor. Dışarıdan mama istediklerinde de farklı gerekçelerle getirilmiyor. Bebe bisküvisi ve süt ile ek gıdayla beslemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

***

Tıklayınız:

Daha kaç ölüm gerekiyor?

 

Etiketler: cezaevi, çocuk, hapis, bebek
Okunma Sayısı: 4658
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı