"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevi'nden kaçtı Kobani'de öldürüldü

24 Ekim 2014, Cuma 16:53
Bingöl M Tipi Cezaevi'nden geçen yıl firar ettikten sonra yakalanıp 6 ay önce tahliye olan PKK'lılardan 28 yaşındaki Baran Günana, Kobani'de YPG saflarında IŞİD militanları ile girdiği çatışmada yaralandı. Günana, tedavi gördüğü Adıyaman'da hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencisi iken tutuklandıktan sonra Bingöl M Tipi Cezaevi 'ne konulan ve geçen yıl 25 Ekim'de 17 PKK 'lı ile birlikte kazdıkları 80 metre uzunluğundaki tünelden kaçan Baran Günana, 16 mahkumla birlikte yakalandıktan sonra 6 ay önce tahliye edilmişti. 

Tahliye edildikten sonra geçen Haziran ayında Kobani'ye geçerek YPG saflarına katılan Günana, geçtiğimiz günlerde IŞİD militanları ile girdiği çatışmada ağır yaralandı. 

Önce Şanlıurfa'ya, daha sonra da Adıyaman'a getirilen Günana, tedavisinin sürdüğü Adıyaman Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde dün gece öldü. 

Günana'nın cenazesi, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere Kars'ın Susuz İlçesi'ne götürüldü.

Okunma Sayısı: 1118
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı