"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevi ziyaretinde tutuklandı

23 Şubat 2017, Perşembe 18:07
Uluslararası Af Örgütü yayınladığı raporda 15 Temmuz sonrası “polis gözetiminde rapor edilen işkence ve kötü muamele”de artış yaşandığı vurgulanmıştı.

Denetçilerin gözleri Türkiye’nin üzerindeyken her geçen gün işkence ve hukuksuzluk iddialarına bir yenisi daha ekleniyor. Eşleri gözaltına alınıp tacizle tehdit edilen erkeklerin kayıtlara geçen işkence raporları yaşanan durumun vahametini gözler önüne seriyor. Cezaevi ziyaretine gittiği esnada keyfi bir şekilde tutuklanan kadınların yaşadıkları da son günlerin en dikkat çeken haberleri arasında yer alıyor.

Bir anne daha gözaltında 

Konya Ereğli’de 7 aydır tutuklu bulunan eşi İbrahim Aslan’ı ziyarete giden Nazan Aslan, 16 Şubat 2017 günü gözaltına alındı. Nazan Aslan ise eşinin tutuklanması sonrasında ailesini ziyaret için gittiği Sakarya ‘da gözaltına alınmıştı ve  Ereğli Savcılığı tarafından SEGBİS üzerinden alınan ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Aslan çiftinin birisi 10, diğeri 6 yaşında olmak üzere 2 çocuklarının olduğu öğrenildi. Babalarından uzun süredir ayrı düşen çocuklar, şimdi de annelerinden ayrı kalmanın şokunu ve üzüntüsünü yaşıyor.

Psikolojik baskı oluşturuluyor

Emekli öğretmen Meryem Yazırlı, eşi ve aynı zamanda meslektaşı olan Ali Yazırlı’yı tutuklu bulunduğu cezaevine ziyarete gitti. Hakkında adli kontrol kararı bulunan Meryem Yazırlı ziyaret esnasında tutuklandı. Hiçbir şekilde kaçma şüphesi olmayan kadınların özellikle cezaevi ziyareti sırasında keyfi bir şekilde  gözaltına alınması dikkat çekiyor. Bu uygulamanın tutuklu eşleri baskı altına alarak itirafçılığa zorlamak için yapıldığı iddia ediliyor. Ayrıca, babaları da tutuklu olan küçük yaştaki çocukların, annelerinden de ayrılmalarının oluşturacağı psikolojik etki ve travmalar hiçbir şekilde hesaba katılmıyor.

 

Okunma Sayısı: 8325
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Neler oluyor

    25.2.2017 14:03:14

    Hakimlerimiz neye göre karar veriyorlar bilemiyorum artık aklım almıyor namaz tesbihatinda parmak izi var diye bir insan cezaevine konur mu yaa nerde bu adalet acaba hakim bey baktılar mi o tesbihatin içinde ne yazıyor ülkeyi bölün parçalayinmi diyor Hain darbeciler masum insanlara sucu attilar kactilar ama Allah bunun hesabını sorar siz hem ülkeyi rezil edin hemde bu ulke için canını verecek vatan evlatlarını cezaevine sokun ayıptır günahtır yaa birbirinizin yüzüne bakmaya utanmiyorsaniz Allahtan korkun be Allah o şerefsiz adileride sürüm sürüm süründürsün herkese ibret olacak hale getirsin inşallah

  • Sabır

    25.2.2017 00:09:34

    Mersin de de benim bir tanıdığım ev hanımı tutuklandı Daha biri 3 yaşını doldurmamış diğeri 1.sınıfa giden 2 çocuğu olan abdestli namaz li gerçekten çok iyi bir insandı Yazık ettiler hemde çok Yazık ne diyelim herkesten büyük ALLAH VAR

  • Aydin

    24.2.2017 09:10:44

    Gerçekten çok yazık.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı