"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevinde komaya giren genç hafız vefat etti

13 Temmuz 2018, Cuma
Ordu’da 29 Mayıs 2018 tarihinde göz altına alınıp 1 Haziran'da tutuklanan genç hafız Nesrin Gençosman ceza evinde bulaşan zatürre mikrobu sonucu ilk mahkemesine çıkamadan vefat etti.

Ordu’da 1 ay önce tutuklanan genç hafız Nesrin Gençosman (30) ilk mahkemesine çıkamadan vefat etti. Cezaevinde zatürre mikrobu bulaşan Gençosman’a tutuklu bulunduğu cezaevinde hafta sonu diye ilâçlarının verilmediği ve genç kadının komaya girdiği belirtildi. Acil olarak hastaneye kaldırılan ve bir hafta yaşama savaşı veren Gençosman ciğerlerinin su toplaması ve işlevsiz kalması sonucu vefat etti.

Genç hafız Nesrin Gençosman (30) ilk mahkemesine çıkmadan vefat etti. 

Hafta sonu deyip ilâçlarını vermemişler

Genç hafızı ve yaşadıklarını anlatan 15 yıllık bir aile dostu gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları dedi: “Cezaevinde 10 gün önce zatürre mikrobu kapmış, ama bilememiş, kendini grip sanmış. Revire gitmek istemiş, ama 4 gün sonra revire götürmüşler, revire gittiği gün Cuma olduğundan hafta sonunu bahane edip ilâçlarını vermemişler. Pazartesi günü ablası görüşüne gidiyor, ama Nesrin görüşe çok hasta ve halsiz geliyor, ablası da cezaevi müdürüne çıkıyor yardım istiyor. Cezaevi müdürü doktoru arıyor, doktor da Çarşamba günü hastaneye sevk edileceğini söylüyor, ama Salı gecesi koğuşta kriz geçiriyor. 1 haftadır yoğun bakımdaydı, tüm ciğerleri iltihaplanmıştı, en son diyalize soktular, ama olmadı...” 

İlk mahkemesine çıkamadan...

Nesrin Gençosman yoğun bakımda iken savcının tahliye kararı verdiğini aktaran yakını, “Nesrin Salı gece yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra savcı alelacele geçen hafta Nesrinin tahliyesini verdi” diyerek yaşananlardan duyduğu üzüntüyü anlattı. 

Kış günlerinde öğrencilere pardesü alırdı

Nesrin Gençosman’ın küçük yaşlardan beri hafız olduğunu belirten yakını yaptığı açıklamaları şöyle tamamladı: Tek işi Kur’ân öğretmekti. Melek gibi bir insandı. Onu tanıdığım 15 yıl boyunca hiç kimseyi incittiğini görmedim. Şimdi hakikaten de melek oldu... Birisine bağırdığını, sesini yükselttiğini hiç görmedim. Etrafında bulunan maddî durumu kötü öğrencilere yardımcı olur, soğuk kış günlerinde onların mont-pardesü almasına yardım ederdi. Acımız, yüreğimizdeki yangın çok büyük. Bir hesap daha ahirete kaldı...”

HABER: NURDAN TOPRAK

Okunma Sayısı: 43743
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selma

    13.7.2018 22:16:10

    Allahım ne olur artık takatimiz kalmadi ne olur rabbim sana yalvarıyoruz.bu zulümleri yapanlara bu dünyada ve ahirette hesabını sor.tez zamanda göster rabbim ... bende cokkk sıkıntıdayım eşime 3 yıl olacak ceza evinde artık onun geleceğine umudum kalmadı Bittim.tukendim .çocuklarım olmasa allah'ım...

  • Cebrail

    13.7.2018 18:56:55

    Allahım. .. Suçsuz gunahsiz bu insanlara yapılan bu zulumlerin aynisini zulmedenlere yaşatip bize bunu göstermeden canımızı alma ya Rab.. Amin...

  • Abdullah

    13.7.2018 15:59:45

    Üzeyir kardeşimin şu an hapihanelerden haberi yok anladigim kadariyla. Hapiste yeme içme su elektrik tedavi vs.mahkumdan tahsil edilir. Kaldı ki kuran ve Risale i Nur yasaklarına girsen oooo bitmez.

  • Ozkan

    13.7.2018 14:56:25

    Rabbim zalimin eliyle mazluma şahadet nasip ediyor. Zalimde gözünü kapatıp kısacık dünya hayatında zevk almanın derdinde. Zaten herkes suskunluk içinde bakın akşam haberlerine kedi köpeklere yapılan eziyeti gösterir, ancak bu haberi hiçbiri vermez... çok söz var söylenmesi gereken aslında ama duymayan olunca kime ne diyeceksin.

  • Meriye

    13.7.2018 14:39:38

    Yazıklar olsun.. Cinayetin musebbibleri cezalandırılmalı! Bu can yakıcı haberlerden utanıyorum ve derin bir elem yaşıyorum.

  • üzeyir

    13.7.2018 11:20:36

    Genç hafız Nesrin GENÇOSMAN, Ordu'da tutuklanıyor, 2 ay içerisinde zatürre oluyor ve daha ilk mahkemesine çıkamadan aynı hastalıktan vefat ediyor. İnsan düşünmeden edemiyor. Bu hafız kardeşimiz belki de daha ilk mahkemesinde berat edecekti. Bu tutuklular, tutuklu kaldığı sürece Devletimizin emanetindedirler. Bunların yeme - içme, sağlık, tedavi vs. tüm ihtiyaçlarını devlet karşılar. Bu konuda en ufak bir ihmal olmamalı. Eğer ki, haberde geçtiği şekilde ''Hafta sonu'' diye ilaçları verilmemiş ve bu sebeple komaya girip vefat etmişse, derhal sorumlular hakkında gereken işlemler yapılmalı ve mağdurun ailesine tazminat ödenmelidir. Aksi halde bu tür vak'aların önü alınamaz.

  • vedat

    13.7.2018 11:01:39

    bu olay alenen bir cinayet sorumlular cezalandırılmalı. bu memlekette insan hayatı çok ucuz çok

  • Ahmet Selim Daren

    13.7.2018 10:42:26

    Allah büyük

  • Abdullah

    13.7.2018 10:30:42

    Zalim zulmuyle mazlum izzetiyle göçüp gidiyor. Demekki bir mahkemeyi kubra var.

  • Erdem

    13.7.2018 01:10:45

    Cenab-ı Mevla rahmetiyle muaheze buyursun. Mekanını cennet eylesin inşaAllah. Cenab-ı Allah (c.c) haksız yere, zulümle hapse atıldığını, türlü türlü zulme, karalamaya, iftiraya uğradığını düşündüğümüz bu mazlumların da yar ve yardımcısı olsun inşaAllah. Basın içerisinde, mazlumun yanında durmanız ve düzeyli yazılarınızla nispeten güzel bir görüntü çiziyorsunuz. Allah razı olsun, işinizi rast getirsin inşaAllah!

  • İsmail olgun

    13.7.2018 00:55:27

    Kalsın, ahirete kalsın......

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı