"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevindeki bebeklerden ne haber?

24 Kasım 2017, Cuma
“Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı”ndaki konuşmalarda son dönemlerde artan cezaevlerindeki çocukların sayısının gündeme gelmemesi garip karşılandı.

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca düzenlenen “Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, adaletin Türk milletinin kadim medeniyetinin en temel değerlerinden birisi olduğunu ifade etti. Toplantıdaki konuşmalarda cezaevindeki çocukların gündeme gelmemesi garip karşılandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sokaklarda risk altında bulunan çocukların sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak için 111 mobil ekibimizle çalışma başlattıklarını belirterek, “Uygulamamızın ilk dört ayında 2 bin 943 çocuğumuza ulaştık ve bu kapsamda 474 çocuğumuzu ailesine döndürdük. 133 çocuğu devlet korumasına aldık. 2 bin 336 çocuk için ise eğitim ve sağlık tedbiri aldık” dedi.

Her türlü hak ve imkândan adil bir şekilde faydalanmalılar

Kaya, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca düzenlenen “Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, adaletin Türk milletinin kadim medeniyetinin en temel değerlerinden birisi olduğunu ifade etti. Bir toplumda insanların hiçbir ayrıma tabi tutulmadan her türlü hak ve imkandan adil bir şekilde faydalanması bakımından adaletin son derece önemli olduğunu dile getiren Kaya, söz konusu çocuklarsa bu konunun kendileri için çok çok daha önem arz ettiğini belirtti. Kaya, bugüne kadar yapılan hukukî düzenlemelerle mevzuat çalışmalarını, çocuk haklarının korunması ve çocukların daha iyi bir hayat sürebilmesi için gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Suça sürüklenen çocuklara sahip çıkılmalı

Suça sürüklenen, suç mağduru olan çocuklar hakkında verilen tedbir kararlarının uygulanmasının, rehabilitasyon sürecinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinin en önemli aşamasını oluşturduğunu dile getiren Kaya, “Bu aşamada çocuğun tekrar hayata uyumuyla birlikte en kısa sürede akranlarıyla eşit seviyeye gelmesi için paydaş kurumların rol üstlenmesi ve programlar geliştirmesini Bakanlık olarak çok önemli buluyoruz. Çocukların sağlıklı gelişimlerinin sağlanması için sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerden yararlanmaları, bu alanlara yönelmeleri için her türlü imkanı çocuklarımıza sunmaya gayret ediyoruz.” 

AA

Etiketler: bakan kaya, cezaevi, bebek
Okunma Sayısı: 6115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • g@l!p

    24.11.2017 17:04:45

    (annesi-babası suçlu dahi olsa)ortada kalan,akrabalarının bakmak zorunda kaldığı,anne-baba iş bulamadığı için gerekli ihtiyaçları dahi karşılanamayan çocukların hakları kime sorulacak dersiniz sayın yöneticiler !!! babası tutuklu olduğu için %80 özürlü çocuğa maaş bağlamayan yöneticilerin, hesap günü "haberim yoktu" bahanelerini kabul etme RABBİM !!!

  • halil

    24.11.2017 14:58:19

    Bir de hem annenin hem babanın hapiste olduğu çocuklar var. Tutuklu tutmak zorunda olmayan hakimler (belkide zorunda, tehdit var bilemem) tutuklu tutuyor. bunları da haber yapsanız. çok var. çocukları 3-5 yaşında olanlar bile var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı