"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevleri ölüm evi oldu

09 Mayıs 2018, Çarşamba 00:25
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bu ülkenin gerçeklerini görmek isteyenler ülkenin cezaevlerine baksınlar. 5 yıl içinde 35 yeni cezaevi yapılacağı önceden ilân edilmişti. Bu ülkede artık fabrikalar yapılmıyor, üretim yapılmıyor, adil bir bölüşüm gerçekleştirilmiyor” ifadesini kullandı.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki cezaevlerine ilişkin rapor hazırladıklarını belirtti. Bir ülkenin nasıl yönetildiğinin cezaevlerine bakılarak görülebileceğini söyleyen Bingöl, AKP’nin iktidara geldiği tarihten bugüne kadar ceza- evlerinde bulunan nüfusun yüzde 285 arttığını vurguladı. Halihazırda 228 bin 993 kişinin cezaevlerinde bulunduğunu belirten Bingöl, tutuklu ve hükümlü sayısının artması ve cezaevlerinde yer kalmaması sebebiyle denetimli serbestlik uygulaması kapsamına alınan 353 bin 749 kişi ve tutuklama yerine adli kontrolle serbest bırakılan 280 bin 675 kişinin bu rakamlara dahil olmadığını bildirdi. AKP iktidarı döneminde 3 bin 432 tutuklu ve hükümlünün vefat ettiğini öne süren Bingöl, şu değerlendirmelerde bulundu:

2 bin 800 çocuk mahpus bulunuyor

“Cezaevleri AKP döneminde ıslah evleri olma özelliğini yitirmiş, adeta ölüm evlerine dönüşmüştür. Sadece 2015 yılında hapiste ölen kişi sayısı 426’dır ve bunların 54’ü gözaltında hayatını kaybederken, 43’ü ise intihar etmiştir. Cezaevlerinde bulunan kadınların 600 kadarı küçük çocuklarıyla kalmaktadırlar. Şu an 2 bin 800 çocuk ‘mahpus’ bulunmaktadır. Suçu ne olursa olsun cezaevlerindeki herkes devletin sorumluluğundadır. Eğer bir devlet cezaevlerinde bakmakla yükümlü olduğu insanlara yasa ve hukuk çerçevesinde bakmıyorsa o ülke hukuk devleti olmaktan çıkmıştır.” Bingöl, cezaevlerinin içinde bulunduğu durumun, insan haklarını ve Türkiye’nin altında imzası olan temel insan hakları sözleşmelerini, AKP’nin hiçe saydığını gösterdiğini ifade etti.

 

AA

Okunma Sayısı: 14780
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı