"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezası belli oldu: Mahkemeden Atalay Filiz kararı!

09 Mart 2017, Perşembe 13:50
Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz, Ankara da iki kişiyi öldürmek suçundan yargılandığı davada iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay Filiz'in Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, taraf avukatları hazır bulundu.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada Filiz'in avukatı, cezai ehliyetinin tam olduğunu bildiren Adli Tıp Kurumu 4. Adli Tıp İhtisas Kurulunun raporunun kabul edilmemesi, tekrar rapor alınması talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı, davanın geldiği aşamada bu talebin kabul edilmemesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık Filiz'den son sözlerini sordu.

Filiz, önceki celse vekillikten çekilen avukatlarından sonra yeni atanan avukatıyla görüşemediğini bildirerek, görüşme için süre talep etti. Ancak mahkeme bu talebi de kabul etmeyerek, son sözlerini söylemesini istedi.

Sanık Filiz, önceki aşamalarda yaptığı Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı casusluk yaptığı gerekçesiyle öldürdüğü savunmasını yineledi.

Filiz'in son sözlerinin ardından Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladı. Mahkeme, Atalay Filiz'in Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Filiz'in diğer yargılandığı dava

Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, İstanbul Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında İstanbul'da ayrı bir dava daha açıldı. Bu dava kapsamında Filiz'in yargılanmasına 15 Şubat'ta başlandı.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Filiz, "tasarlayarak öldürmek" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

DHA

Etiketler: atalay filiz
Okunma Sayısı: 1913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı