"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP - AKP koalisyon görüşmesinde Risale-i Nur da konuşuldu

16 Ağustos 2015, Pazar 10:54
Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu arasındaki ilginç konuşma dikkat çekti.

CHP ile AKP arasında koalisyon görüşmesi olumsuz neticelense de, ilginç detayların ortaya çıkmasına da yol açtı. 

Bu detaylardan biri de Risale-i Nur ile ilgili çıkarılan kanun hakkındaki konuşmalar oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Anayasa Mahkemesinin Risale-i Nur'la ilgili kararını hatırlattı.

CHP-AKP öngörüşme tutanaklarında Kılıçdaroğlu, CHP'deki değişimi anlatırken Davutoğlu'na şunları söyledi. 

Hürriyet'te yer alan haberden bazı bölümler: 

'Değişim Sözleri' başlığı altında Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu'na söylediği sözler: "Siz, CHP'nin 1930'larda Said-i Nursi'yi yasakladığını sık sık gündeme getirirsiniz. Ancak 2014'te bir torba yasaya eklenen bir madde ile Said-i Nursi eserlerinin basımını devlet tekeline aldınız. Bu haksızlığı durdurmak da CHP'ye düştü ve AYM'ye yaptığımız başvuru sonucunda bu düzenlemeniz iptal edildi." 

AKP, geçen yıl Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerinin sadece Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasını öngören bir yasal düzenleme yapmıştı.

CHP de ilgili torba kanunla ilgili başvurusunda bu düzenlemenin de iptalini istemişti. Anayasa Mahkemesi de Haziran 2015'te oy çokluğuyla aldığı bir kararla bu düzenlemeyi iptal etmişti.

Hürriyet'teki ilgili haberde Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine karşılık olarak Davutoğlu'nun nasıl cevap verdiği ile ilgili herhangi bir bilgi yer almamaktadır.

Okunma Sayısı: 6494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    16.8.2015 11:37:32

    Ne yazıkki yıllardır CHP deki siyasilerin zulüm ve baskıları ile mücahede eden aziz üstadımız bugün DİN,İMAN,HAK,ADALET diyenlerin ZORBALIĞI,HARAMİLİĞİ,EŞKİYALIĞI VE HIRSIZLIKLARI ile başta RİSALEİ NUR lara ilişmeleri,AHLAKI,İMAN SAHİBİ İNSAN örneğini yozlaştırmaları ile uğraşanlara nasıl davranız,ne der ve onlara nasıl dua ederdi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı