"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP İstanbul il binasını işçiler bastı

29 Ocak 2015, Perşembe 23:55
İşten atıldıklarını iddia eden Sarıyer Belediyesi işçileri, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının giriş kapısını zincirle kapattı.

İşçiler, talepleri yerine gelene kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.

Sarıyer Belediyesi tarafından işten çıkartıldığı öne sürülen 16 işçisi, belediyeden ve taşeron şirketten tazminat haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. İşçiler, belediye yetkilileri tarafından imzalanan tutanağa rağmen tazminatlarının verilmemesine tepki olarak CHP İstanbul İl Binası’nı işgal ederek kapılara zincir vurdu. 

CHP İl Başkanı Murat Karayalçın toplantıdayken bina ana kapısına zincir vuran işçiler, binaya 'Bu bina Sarıyer Belediye işçileri tarafından işgal edilmiştir' ve 'İşçiler üzerindeki baskılar kalksın, tazminatlar ödensin' yazılı pankart astı. Tazminat ve sosyal haklarını alana kadar zinciri açmayacaklarını belirten işçiler, kapı önünde bir süre slogan attıktan sonra zincirleri çözerek personelin dışarıya çıkmasına izin verdi.

İşten çıkarıldığını söyleyen bir işçi, “Bizi işten çıkarttılar. Hakkımızı aramak için böyle bir şeye başvurduk. Kimse bizimle gelip de muhatap dahi olmadı. İmzaların hepsi daha önceden atılmıştı. Diyecek başka bir şeyimiz yok” dedi.

İşçilerin eylemi sürüyor.

Okunma Sayısı: 1069
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Özkılınç

    30.1.2015 13:50:58

    Basınca ne geçti ellerine.Danışıklımı acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı