"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çifte soruşturma: Üzücü hadisenin yankıları sürüyor...

30 Temmuz 2018, Pazartesi 20:55
Giresun’daki bir aile sağlığı merkezinde şiddete maruz kaldıktan sonra kalp krizi geçirerek vefat eden 82 yaşındaki Yusuf Topal olayının yankıları devam ediyor.

Giresun’da 82 yaşındaki Yusuf Topal’a biber gazı sıkıp ters kelepçe takıp yerde sürükledikten sonra ölümüne sebep olan iki polis memurunun savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Polis memurları ifadelerinde, Topal’ın güçlük çıkardığını ve asıl mağdurların kendileri olduğunu savundu. Haklarında soruşturma başlatılan iki polis, doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine olay yerine gittiklerini anlattı.

Doktora soruşturma

Bu arada ailenin şikâyeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık merkezindeki doktor Ö.Y. hakkında soruşturma başlattı. Topal ‘ın eşi Fatma Topal için evde bakım hizmeti kararı olmasına rağmen bu kararın uygulanması için gereğini yapmadığı iddiası araştırılacak. Doktor Ö.Y.’nin, bir hafta önce de başka bir hastaya bakmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’na şikâyet edildiği öne sürüldü.

Sağlık Bakanı: Derinden üzüldük

Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptığı son açıklamada söz konusu hekimin de açığa alındığını belirtti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olaydan üzüntü duyduklarını belirtip şunları dedi: “Giresun’da yaşanan müessif olay sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Konuyla ilgili acil soruşturma başlatılmış, soruşturmanın selameti açısından olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Süreç yakın takibimdedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, acılı aileye sabır dilerim.”

Ne olmuştu?

Topal, yürüme güçlüğü çeken 82 yaşındaki eşi Fatma Topal’ın kronik hastalıkları için kullandığı ilaçların bitmesi üzerine 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmiş, burada reçete yazmayan doktor Ö.Y. ile tartışmıştı. Doktorun polis ekiplerini çağırması üzerine sağlık merkezine giden polisler, 82 yaşındaki adamı gözaltına almak istemişti. Polisler, kendilerine direnen Topal’a önce biber gazı sıkmış, ardından da ters kelepçeleyerek yerde sürüklemişti.Yaşananların ardından Topal kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

TTB’ den açıklama 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Giresun’daki bir aile sağlığı merkezinde şiddete maruz kaldıktan sonra kalp krizi geçirerek vefat eden 82 yaşındaki Yusuf Topal olayı hakkındaki açıklamada, işkence olarak kabul edilen ters kelepçe ve biber gazı uygulamasına karşı olduklarını belirtilerek hekimin bu tür vakalarda beyaz kod vererek polis ekiplerine haber vermesinin doğru prosedür olduğu belirtildi. Açıklamada “Olay hekimle hasta diyalogu sırasında değil, ters kelepçe ve biber gazının da kullanıldığı, şahsın polis tarafından gözaltına alınması sürecinde yaşanmıştır” denildi.

Okunma Sayısı: 3211
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı