"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin’den Türkiye Dışişleri’ne tepki: Çin’i suçlaması çok yanlış

11 Şubat 2019, Pazartesi 16:00
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Uygur müzisyen Abdurrehim Heyit’in hapishanede öldüğünü iddia etmesini “çok çirkin” olarak niteledi ve Çin’in Türkiye nezdinde resmî girişimde bulunduğunu söyledi.

Sözcü, yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Abdurrehim Heyit’in hapishanede öldüğünü iddia ettiğini hatırlatarak “Abdurrehim Heyit, hayatta olduğu gibi çok da sağlıklı; internette dün ona ait bir video izledim” dedi. Sözcü Hua, “Türkiye’nin ‘hayattaki kişilerden ölmüş diye bahseden’ saçma yalanlara dayanarak mesnetsiz ithamlarla Çin’i suçlaması çok yanlış ve aşırı sorumsuzca. Buna kararlılıkla karşı çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

İstanbul – Yeni Asya 

***

Tıklayınız:

Türkiye'den Çin'e Doğu Türkistan tepkisi: 'İnsanlık adına büyük bir utanç kaynağıdır'

Okunma Sayısı: 1452
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı