"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cizre’de Nurlar bir asır önceyi hatırlattı

23 Mart 2017, Perşembe
Risale-i Nur Külliyatı tanıtım afişleri Anadolu’yu karış karış geziyor. İlanların son durağı Bediüzzaman’ın bir asır önce ilgiyle karşılandığı Cizre oldu.

Risale-i Nur Külliyatı tanıtım reklâmları Adana, Kütahya, Kahramanmaraş, Çorum, Şanlıurfa ve Burdur, Diyarbakır gibi birçok şehirde panoları süslemeye devam ederken, her geçen gün yeni bir şehirden ilân haberleri geliyor. İlânların son durağı Bediüzzaman’ın bir asır önce ilgiyle karşılandığı Cizre oldu.

Yaklaşık bir asır önce Cezire’ye (Cizre’ye) Miran Aşireti Reisi Mustafa Paşa’yı hidayete dâvet etmek üzere gelen Bediüzzaman, meşhûr Cizre âlimleriyle münâzara etmiş ve Bediüzzaman’da cereyan eden hadiseler, halkın dikkatini ve ilgisini çekmişti. Bir asır sonra Bediüzzaman yine Cizre sokaklarında geziyor, herkesi Kur’ân tefsiri olan Risale-i Nur’a dâvet ediyor. 

Nurlar’ı her yere ulaştırmamız gerekir

Risale-i Nur afişleri ile donatılan, adeta ‘Nurun Bayramı’nın yaşandığı Anadolu’nun her karış toprağında, ‘Risale-i Nur’un dünyanın birçok diline çevrildiği ve dünyanın en çok okunan Kur’ân tefsiri olduğu’nun hatırlatılması dikkatlerin yoğunlaşmasına vesile oldu.

Kur’ân’dan mülhem asrın idrakine mutabık olan Risale-i Nurların, Cizre Yeni Asya temsilciliği olarak büyük bir heyecanla hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Cizre Yeni Asya Temsilcisi Servet Sönmez, “Asayişi, müsbet hareketi, sulhu ve kardeşliği temin eden Risale-i Nurlar’a, bizlerin ekmek gibi su gibi ihtiyacımız var, bunun için Risale-i Nurlar’ı her yere ulaştırmamız gerekir, bu sebeple Nurlar’ın tanıtılmasına ve ilânına büyük önem veriyoruz. Asırlar önce Cizre’nin cadde ve sokaklarında, ilim meclislerinde Üstad’ın ders verdiği gibi şimdi de ders veriyor, halkı Nurlar’a dâvet ediyor” dedi.

Işıklı ekranlarda Nurlar parladı

“Dünya bu eserleri okuyor... Ya siz?” İlânatıyla gösterilen Bediüzzaman Said Nursî’nin dünya dillerine çevrilen muhteşem Kur’ân tefsiri “Risale-i Nurlar” Cizre cadde ve sokaklarında Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde afişlerde gösteriliyor. Cizre’nin en işlek cadde ve sokakları bu afişlerle donatıldı, ışıklı ekranlarda da Nurlar parıldamaya başladı. Cizre halkının afişlere yoğun ilgisi ve merakı dikkatlerden kaçmadı. Zira Bediüzzaman’ın Cizre ile ilgili birçok cihetten münasebeti vardır. 

Cizre / Yeni Asya

Okunma Sayısı: 3113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    23.3.2017 16:05:41

    Cizre Yeni Asya kahramanlarını tebrik ediyoruz...Binler tebrikler..Allah sizden ebediyyen razı olsun....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı