"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuk öldüren her kurşunu lanetleyelim

12 Şubat 2016, Cuma 10:46
TÜSİAD YİK Başkanı Tuncal Özilhan, kutuplaşmaya hep birlikte karşı çıkılması çağrısı yaparak, "Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) dün gerçekleşen 46. genel kurulunda Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da açıklamalarda bulundu. Özilhan, “Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim. Çocuk öldüren her kör kurşunu kimin tabancasından çıkarsa çıksın beraber lanetleyelim. Kutuplaşmayı ret edip birbirimizi önyargısız dinleyelim” diye konuştu.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Mevcut sorunların hiç tartışılmadığı, hiçbir eleştirinin duyulmadığı bir toplum, temel meseleler konusunda büyük bir ‘toplumsal uzlaşmanın olduğu’, ‘istikrarın hüküm sürdüğü’ ve ‘iyi yönetilen’ bir toplum gibi görünebilir. Oysa böyle değildir. Sorunların açıkça ve geniş bir katılımla tartışıldığı toplumlar sağlıklıdır.”

Can kayıplarının yanında söylemeye dilinin varmadığını ama terörün yatırım ortamını da zehirlediğini ve zaten zayıf seyreden ekonomik performansı aşağı çektiğini kaydeden Özilhan şöyle devam etti:

“Bir kez daha altını çizmek isterim ki, içinden geçmekte olduğumuz koşullar altında, kim olursa olsun, herhangi bir iktidarın, bütün bu karmaşa ve belirsizliklerle tek başına mücadele edebilmesi, bütün bunların üstesinden gelebilmesi mümkün değil. Etrafımızı sarmış olan çoklu kriz ortamı karşısında ülke olarak kendi içimizde güçlü olmamız, birlik ve beraberlik sağlamamız lazım.

Toplum olarak bölünürsek bu sorunlarla mücadele edemeyiz. Etrafımızda kaos varken, içeride kaosa düşmeyelim. Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim. Çocuk öldüren her kör kurşunu kimin tabancasından çıkarsa çıksın beraber lanetleyelim. Kutuplaşmayı ret edip birbirimizi önyargısız dinleyelim.”

Etiketler: tuncay özilhan, tüsiad
Okunma Sayısı: 1519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı