"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocukların kaybolmaması için ailelere 10 altın kural

16 Şubat 2015, Pazartesi 12:29
Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) Asayiş Dairesi Başkanlığı, çocukların kolay kaybolduğunu ancak bulunmalarının çok zor olduğuna dikkat çekti.

Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından kaybolan kişileri bulabilmek üzere oluşturulan ‘Kayıp Alarmı’ birimi yardımıyla kayıp bulunmuş kişilerin bilgileri anında kamuoyu ile paylaşılıyor.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın; ‘okul öncesi' çocukların kaybolmaların önüne geçebilmek için hazırlayıp anne ve babaların dikkatine sunduğu 10 altın ise kural şöyle; 

- Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin. Issız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretin.

- Çocuklarınıza, tanımadıkları kişilerden yiyecek, içecek, ilaç gibi maddeler almaması gerektiğini öğretin. 

- Çocuklarınıza tanıdıkları bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemeleri gerektiğini öğretin.

- Çocuklarınıza sesin bir imdat çağrısı olabileceğini öğretin. Zor durumlarda bağırarak yardım istemelerini öğretin.

- Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad, soyadı ve adreslerini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımasını sağlayın.

- Çocuklarınıza evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kimseye kapıyı açmamalarını öğretin.

- Çocuklarınızı parkta yada dışarıda oyun oynarken sürekli izleyin.

- Çocuklarınıza güvenlik görevlileri, polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri öğretin.

- Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiği öğretin.

- Çocuklarınızı birine emanet etmek zorunda kaldığınızda sürekli o kişiyle iletişimde kalın.

KAYIP 3 KIZ HALA BULUNAMADI

Öte yandan İstanbul ilinde 15 Ocak 2015 tarihinde kaybolan 20 yaşındaki Bahar G. ile 18 yaşındaki Zeynep G. isimli iki kız kardeş ile 10 Ocak 2015 günü Diyarbakır’da kaybolan 13 yaşındaki Yasmin Y.’den de henüz haber alınamadığı bildirildi.

Etiketler: çocuk kayıpları
Okunma Sayısı: 1301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı