"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuklarınızın gönlüne Kur'an'ı nakşedin

22 Haziran 2016, Çarşamba 11:36
Türkiye Cami ve Kuran Kursları Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Şengül, ailelere çocuklarını tüm camilerde açılan yaz Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel Bu Yaz Kuran'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla 81 ilde düzenlenen yaz Kur'an kurslarının iki gün önce başladığını anımsattı. 

Kurslarda çocuklara dini konuda her türlü eğitimin verildiğini aktaran Şengül, "Başvuruları devam eden bu kurslar, Türkiye'deki çocuklarımız için büyük fırsat. Çocuklar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen hocaların verdiği kurslarla inşallah Kur'anı kalbine yazacak." ifadesini kullandı. 

Şengül, ailelerin yaz tatilini fırsat bilip çocuklarını kurslara göndermeleri gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Çocuklarımız okullarını bitirdi. 3 ay boyunca ilgilendikleri bir şey olmayacak. Bu zamanlar onlar için çok önemli. Çocuklara küçük yaşta verilen eğitim, en önemli eğitimdir. Bu yaşta öğrenilenler, ömür boyu silinmeyecek olan bilgilerdir. Çocuklarımız namaz kılmayı, abdest almayı, ibadet etmeyi, Kur'an okumayı bu kurslarda öğreniyor. Her çocuğun dinini öğrenip bunları yapabilmesi için küçük yaşta bu eğitimleri görmesi gerekir. Buradan tüm ailelere sesleniyoruz. Çocuklarınızı bu yaz kurslara gönderin. İleride, hatta kurs sonunda bunun faydasını göreceksiniz. Bu zamanlar, altın zamanlar."

AA

Etiketler: kuran kursu
Okunma Sayısı: 2082
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı