"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çok uyardık, dinlemediler

30 Temmuz 2018, Pazartesi
OHAL döneminde basına yansıyan Türkiyeli mülteci facialarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son acı haber de Ayvalık’tan geldi. OHAL ve hak ihlâlleri konusunda vekilleri çok uyardık diyen insan hakları savunucuları, “TBMM’de çok uyardık, dinlemediler, düşünmediler bile. Bu vebal onlarındır” dedi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme botun alabora  olması sonucu 5 kişi öldü, 2 kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı. Midilli Adası’na gitmek isteyen bu kişilerin Türkiye’nin içinde bulunduğu ‘hukuksuz durumlardan ve uzun tutukluluklardan’ kaçmak istedikleri iddia edildi. Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye  yaptığı saatlerde termal kameralarla belirlenen kişilerden 9’u kurtarıldı. Kurtarılanların botta toplam 16 kişi olduklarını söylemeleri üzerine  Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet  Müdürlüğü ekipleri ile İzmir’in Dikili ilçesinden gelen bir helikopterin havadan yardımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından 3’ü bebek 5 kişinin cesetleri denizden çıkarıldı, kaybolan 2  kişinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kimlikleri belli oldu

Teknenin alabora olması sonucu vefat edenlerin kimlikleri de belli oldu. Ölenlerin Y.B.A., B.Y., N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve G.Y., olduğu belirtildi. Kayıp olarak aranan kişinin ise organizatör olduğu ifade edildi. Teknede bulunan İ.A., B.Ç., G.Y., H.A., E.A., Ö.F.Ö., M.R.A., E.A. ve R.Ç. ise sağ kurtarıldı.

‘Yazıklar olsun’

Yaşanan bu içler acısı durumun ‘vicdan çürümesi’ olarak nitelendiren Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Ege’deki son faciayı CNN Türk “Fetö’cüleri taşıyan bot battı” altyazısı ile veriyor !!! Can verenlerden 3’ü bebek !!! Türkiye böylesine bir vicdan çürümesine hiç şahit olmuş muydu ?!!! Yazıklar olsun !!!”

Güleçyüz, AA'nın o haberini hatırlattı 

Güleçyüz, sosyal medya hesabından Anadolu Ajansı'nın 26.07.2018 tarihinde paylaştığı şu haberi hatırlattı: "Sığınmacılar sınır dışı edilmesin diye uçağı durdurdu. 22 yaşındaki Elin Ersson, Afgan bir sığınmacının sınır dışı edilmesini önlemek amacıyla uçağa bindi ve koltuğuna oturmadı. Türk yolcular da İsveçli aktiviste alkışlarla destek verdi." Bu haberi hatırlatan Güleçyüz şu çıkarımda bulundu: İsveç'teki 'vicdanın sesi'ni böyle haberleştiren AA'nın Ege'deki son faciayı duyururken kullandığı dil: “FETÖ mensubu oldukları değerlendirilen 16 kişinin içinde bulunduğu bot alabora oldu; 3'ü bebek 5 kişi öldü.” O haberdeki vicdanın yerini burada çok başka bir şey almış. Yazık!!

HABER: NURDAN TOPRAK

Etiketler: Ege Denizi, OHAL, Ayvalık, TBMM
Okunma Sayısı: 16959
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mesut

    30.7.2018 15:21:45

    Rabb'im kalanlara ve yakinlarina sabir versin inşAllah

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı