"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çorap devi TMSF denetimine geçti

27 Şubat 2017, Pazartesi 12:45
Türkiye’nin en büyük beş çorap üreticisinden biri olan Akın Çorap, TMSF denetimine geçti.

Yurt dışında olduğu öğrenilen şirketin kurucusu için Gülen hareketine yönelik operasyon kapsamında yakalama kararı çıkarılırken, üç oğlu tutuklanmıştı. Şirketin kurucusu Ali Yarkın, Gülen hareketnin finansörü olmakla suçlanıyor.

Gülen hareketine yönelik operasyon kapsamında aranan Ali Yarkın'ın kurucusu olduğu dev şirket TMSF bünyesine geçti.

Akın Çorap'ın temeli 45 yıl önce İstanbul'da atıldı. Şirketin, İstanbul Başakşehir ve Giresun Keşap'ta iki büyük fabrikası bulunuyor. 650 kadar çalışanı bulunan Akın Çorap'ın yıllık 85 milyon çift çorap üretimine sahip. Türkiye'nin en büyük beş çorap üreticisi arasında bulunan Akın Çorap'ın cirosunun ise 50 milyon dolar seviyesinde olduğu öğrenildi. Akın Çorap tesislerinde çalışan kişi sayısı ise 650 seviyesinde.

3 oğlu da tutuklandı

Şirketin kurucusu Ali Yarkın, aynı zamanda TMSF bünyesinde bulunan Bank Asya'nın da ortakları arasında yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akın Çorap'ın sahipleri için de soruşturma süreci başlatıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Ali Yarkın'ın 15 Temmuz öncesi tedavi gerekçesiyle yurt dışına gittiği öğrenildi. Akın Çorap'ın yönetiminde bulunan Ali Yarkın'ın üç oğlu; İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler ise geçtiğimiz Aralık ayında Gülen hareketine yönelik soruşturması kapsamında tutuklandı. Tutuklanan isimlerden Fatih Yarkın, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin de yönetim kurulundaydı.

Şirketler TMSF denetiminde

Yarkın Ailesi'ne ait Akın Çorap San. ve Tic. A.Ş ile Sufi Çorap ve Tekstil Ürünleri San. ve Tic. limited Şirketine yapılan kayyum ataması sonrası TMSF denetimine geçti. Yarkın Ailesi'nin mal varlıklarına da tedbir konulduğu öğrenildi.

Vali de şirketin yönetiminde

14 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunan Akın Çorap'ın TMSF denetimine geçmesi ile birlikte şirketin yönetimine 5 kişi atandı. Giresun Valisi Hasan Karahan'ın yönetim kurulu başkanı olduğu şirkette, yönetim kurulu üyeliklerine ise, Mehmet Fatih Ceyhan, Mali Müşavir Münir Binici, Av. Mehmet Alperen Gökhan ve Recep Kılınç getirildi.

Okunma Sayısı: 3795
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı