"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çorlu faciası böyle geldi

08 Ocak 2019, Salı 20:17
Çorlu’daki tren faciasına ilişkin yeni bir belge daha ayakta yolcu taşındığına dair faciadan hemen önce çekilen bir fotoğrafla belgelendi.

Çorlu’da meydana gelen tren kazasında 25 kişinin ölümüne, 340 kişinin yaralanmasına yol açan ihmalleri paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, Twitter hesabında yayınladığı fotoğrafla Çorlu tren faciasına ilişkin ilginç bir detayı yeniden belgeledi. Faciadan hemen önce çekildiğini belirttiği fotoğrafta, ayakta yolcu taşındığının en somut delili olduğunu ifade eden Hoş, fotoğrafı çekenin ağır yaralandığını da belirterek şöyle dedi: “Çorlu treni içinden bir ilk fotoğraf. Faciadan 3-4 dakika öncesi. 2-3 vagonlar. Sarılar mevki geçilmek üzere. Fotoğrafı çeken ağır yaralandı. Bu fotoğrafın önemi ayakta yolcu taşındığının en somut kanıtı olması.”

Daha önce de faciaya ilişkin belgeler yayınlanmış

Hoş, daha önce de yine Twitter hesabından faciaya ilişkin önemli bilgiler paylaşmıştı. Artı Gerçek’te yer alan  habere göre, Çorlu treni bilirkişisi Mustafa Karaşahin’in Pamukova tren faciasının ‘bağımsız bilim kurulu’nda da yer aldığını, Pamukova’yı akladıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı’na danışman olduğunu şu bilgiyle ortaya çıkarmıştı:”Çorlu tren faciası için inceleme bitmeden trenin devrilmesini aşırı yağışa bağlayan ve ölüm menfezini öven Prof. Mustafa Karaşahin, Ulaştırma Bakanlığı’na danışmanlık yapmış. Birçok hızlı tren yenileme hattında çalışmış. En skandalı da kazanın olduğu hatta da proje danışmanı.”

Etiketler: Tekirdağ, Çorlu, tren, kaza
Okunma Sayısı: 6265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    8.1.2019 21:09:22

    Ülkeyi idare edenlerin bu ihmallerdeki veballerini ödemeleri zor.Onlar için oya tahvil olacak iş olsun da nasııl olursa olsun. Son ANKARA daki YHT kazasında sinyalizasyona gerek yok diyecek kadar zeka saahipleri var idarecilerimizde.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı