"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı belediye ödeneklerine de müdahale edebilecek

09 Ocak 2019, Çarşamba 17:40
Torba yasada, “Cumhurbaşkanının hiçbir gerekçe göstermeksizin istediği belediyeye ödenek verip istemediği belediyeye ödenek vermemesi imkanının getirildiğini” belirten Lütfü Türkkan, “Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi, yapılandırma süresinin uzatılması gibi düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklif üzerinde söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, teklifin birbirinden farklı birçok konuyu içerdiğini, aralarında hiçbir ilinti bulunmadığını söyledi. Teklifteki bir düzenlemeyle “Cumhurbaşkanının hiçbir gerekçe göstermeksizin istediği belediyeye ödenek verip istemediği belediyeye ödenek vermemesi imkanının getirildiğini” savunan Türkkan, “Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırıdır” diye konuştu. 

Uçana vergi yok, yürüyene var

Türkkan, pilotlar ve kabin memurlarının gelir vergisinden istisna olmalarının önünün açılmasıyla, ücretli çalışan vatandaşlar arasında vergi adaletsizliğinin ortaya çıktığını söyledi. Türkkan, “Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu ülkemizde, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızdan yüzde 100 gelir vergisi alınırken, onlara oranla daha yüksek gelire sahip olan pilot ve kabin memurlarının gelir vergisinden muaf tutulmak istenmesi, adil bir uygulama olur mu? Bu asgarî ücretle çalışan vatandaşa ayıp değil mi, onlara günah değil mi? Ayrıca, sadece bir meslek grubuna tanınan bu istisna, diğer meslek grupları arasında da eşitsizliğe neden olacak. Yani birisinin sebebi uçması, öbürünün günahı yürümesi mi?” ifadelerini kullandı. Türkkan, kanun teklifinde yer alan düzenlemelerin ciddî anlamda sıkıntılara sebep olabileceğini savundu.

MHP: OLUMLU BULUYORUZ

MHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, kanun teklifinin, vatandaşların sorunlarına çözüm getirmeye, sıkıntılarını azaltmaya ve refahını arttırmaya dönük düzenlemelerden oluştuğunu dile getirdi. Milletin yararına düzenlemeler içeren bu kanun teklifini olumlu bulduklarını belirten Aksu, şunları söyledi; “Teklifte, kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla çok sayıda kanun ve kanun hükmünde kararnamede her biri ayrı önem taşıyan değişiklikler öngörülmektedir. 

 

AA

Okunma Sayısı: 2098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı