"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

23 Ocak 2019, Çarşamba 11:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gidiyor. 2019'daki ilk görüşmelerini gerçekleştirecek olan ikilinin gündeminde başta Suriye, ABD'nin bölgeden çekilmesi, İdlib'teki son durum, Münbiç, PYD, IŞİD ve S-400 füzeleri olmak üzere pek çok konu bulunuyor.

Günübirlik yapılan ziyarette Suriye sınırında oluşturulacak bir güvenli bölge üzerine de fikir alış-verişinde bulunulacak.

İki lider öğleden sonra bir basın toplantısı yapacak.

Enerji alanında yakın işbirliği

Bölgesel konuların yanı sıra enerji konusunda da görüşen liderler 2018'de enerji alanında Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 3 Nisan'da temelini atmıştı.

Türkiye hala S-400'leri almadı

Bir başka önemli konu da S-400 alımına ilişkin adımlar olmaya dveam ediyor. Bu konuda tüm formaliteleri tamamlayan taraflar hala füze alımını tamamına erdirmiş değil. ABD, uzun süredir Türkiye'nin Rusya'dan S400 alımını iptal etmesini isterken, Türkiye, S400'lerin iptal edilmesinin Patriot satışında ön şart haline getirilmesine itiraz ediyor.

2018'de yoğun görüşmeler oldu

Erdoğan ve Putin, 2018 yılında çok sayıda görüşme gerçekleştirdi. İki lider 7'si baş başa, 18'i de telefonda olmak üzere 25 kez görüştü. Ayrıca liderler 6 zirvede de bir araya geldi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 933
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı