"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ve Putin ile neler konuştuğunu açıkladı

13 Nisan 2018, Cuma 15:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmelere ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gerek Sayın Putin ile gerek Sayın Trump ile yaptığım görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi. Suriye'de bir an önce barışın temini noktasında neler yapılabilir bunları görüşme fırsatımız oldu. Üzerinde ısrarla durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasının dorğu olmayacağını barışın tesis ile birlikte talebimiz oldu. Kimyasal silah konusunda koalisyon güçlerinin tutumu doğru. Şu andaki son gelişmeler sanki havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu.''

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik de "Şu anda Suriye'nin kuzeyinde Afrin başta olmak üzere daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'yla yürüyen sürecimiz de kararlı bir şekilde yürüdü, yürüyor." diye konuştu. 

'Mücadelemiz kesinlikle teröristlerle olan bir mücadeledir'

Türkiye'nin Afrin'deki operasyonlarının terörle mücadeleye yönelik olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim mücadelemiz kesinlikle teröristlerle olan bir mücadeledir, bir işgal hareketi değildir. Bunu da bütün Batı'nın dünyanın bilmesi lazım." dedi. 

'Kimyasal silahlar uluslararası yasalarda çok farklı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kimyasal silahlar uluslararası yasalarda çok farklı bir zemine her ne kadar oturuyorsa da biz bunu değerlendirirken konvansiyonel silahları bir kenara koyamayız. Kimyasal silahlarla mı daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor, yoksa konvansiyonel silahlarla mı daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor? Tabii ki kimyasal silahlarla ölümler gerçekten bir fecaat, bir felaket ama öbür tarafta da konvansiyonel silahlarla varil bombaları yağdığı zaman insanlar, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmiyor ki hepsini de acımasızca öldürüyorlar. Bütün bunlar karşısında biz başta Amerika olmak üzere Rusya, tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bunlar karşısında biz başta Amerika olmak üzere Rusya ve tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz ve şu andaki son gelişmeler sanki biraz havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu. Görüşmelerimiz devam ediyor, devam edecek." şeklinde konuştu. 

Etiketler: trump, putin, erdoğan
Okunma Sayısı: 937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı