"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanına da ulaştı, hâlâ mağdur

05 Temmuz 2017, Çarşamba 00:05
Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, Salı günkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşan ve hâlâ mağduriyetten kurtulamayan taşeron işçinin durumunu yazdı.

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, “İmtihanın adı Yusuf Akdeniz” başlıklı Salı günkü yazısında ilgi çekici bir mağdur hikâyesini yazdı. Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dahi ulaşan, derdini anlatan ancak mağduriyeti halen devam eden taşeron işçinin durumunu satırlarında yer verdi. 

“‘Mağduriyet’in hayal ürünü veya kuruntu olduğu söylenemez. On binlerce insanın soruşturmaya, kovuşturmaya tabi olduğu bir hengâmede mutlaka mağduriyetler olur. ‘Adalet’ dediğimiz ‘ilke’ gerçek mağduriyet vak’alarını küçümsememize manidir” diyen Cömert, 

“Bir kişinin bile hak etmediği halde üzülmesi geçiştirilemez. Evet, zemin kötü. Tommiks’teki ‘Binbirsurat’a rahmet okutacak bir karakterle karşı karşıyayız. Kimse kimseye kefil olamıyor. Zira iblis, her kılığa, her bedene girebiliyor. Zemin bir başka sebeple daha kötü.” diye yazdı.

İşte o işçi

Cömert yazısında dikkat çekici şu satırlara yer verdi: “Yusuf Akdeniz, oğulları Şerif Efe ve Burak’la birlikte dertlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da anlattı. Fetö belâsını bir ‘kariyer fırsatı’na dönüştürecek tıynette insanlar, Fetö’nün bir başka mirası olarak ortalıkta geziyor. Bürokraside de, iş âleminde de rakibini veya refikini tasfiye maksadıyla süfli yöntemlere tevessül eden ‘profesyonel’ler cirit atıyor. Şunu da seziyorum. ‘Mağduriyet’ söylemini en ziyade istimal edenler, en ziyade gürültü çıkaranlar, mağdur olmayanlar. (...) Bunu söyledikten sonra, -Fetö’yle metöyle alâkası olmayan- bir başka mağduriyet öyküsüne değinmek istiyorum. Bu da belki benim imtihanımdır. Ya da şöyle diyeyim. İmtihanın benimle ilgili kısmını ben yükleneyim. Başkaları da imtihanın kendileriyle ilgili kısmını düşünsünler. İmtihanın adı Yusuf Akdeniz. Adıyaman’da ikamet ediyor. Daha önce yazmıştım. On-on beş sene kadar önce telefonla beni bulmuş biri. Ara sıra arar. Sık sık da mesaj atar. Kimsesiz. Dertli bir gariban. Kulakları çınlasın, Ömer Özbay ‘ultragariban’ derdi böyle insanlara. Taşeron işçisiydi. 900 lira civarında bir maaş alıyordu. İşe girdikten sonra evlenmişti. Görmedim, ama Şerif Efe ve Burak isimlerinde iki oğulcuğu oldu. Bunları, yanlış hatırlamıyorsam 7 Haziran seçimlerine birkaç hafta kala TPAO’daki işlerinden attılar. Hangi kafa yaptı bunu anlamıyorum? Garibanın aldığı 900 lira maaştan ne isterler? Bir insanın evinde bir tas çorba kaynaması kimi, niye rahatsız eder?

Bizim çocuklar!

Bunlar ‘bizim’ çocuklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da büyük bir aşkla seviyorlar. Hayatlarında ne Fetö’ye ne başka bir şeye bulaşmışlar. Ağızları var, dilleri yok. Hiçbir karışık işten anlamazlar. Ben Yusuf’un durumunu hiç anlatmadıysam 10 kişiye anlattım. Dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız dahil. Taner Bey ilgileneceğini ve bana döneceğini söyledi. İlgilendiyse bile bir netice çıkmadı. Yusuf, bir Adıyaman ziyaretinde, o sıralar Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’na ulaşabilmiş. Durumunu arz etmiş. Davutoğlu ilgilenmiş, etrafındakilere talimat vermiş. Anladığım kadarıyla talimat orada kalmış. Yusuf TPAO’da protokolle ilgili işlerde istihdam edildiğinden olsa gerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir Adıyaman ziyaretinde Erdoğan’a ulaşmayı da başarmış. Şerif Efe ile Burak’ı Cumhurbaşkanı’yla tanıştırmış. Erdoğan da, pek tabiî olarak onları dinlemiş, alâka göstermiş ve mağduriyetin giderilmesi için gerekenin yapılmasını söylemiş. Maalesef bunun da faydası olmadı. Yusuf Akdeniz hâlâ işsiz.” Cömert yazısını “Böyle kaç tane Yusuf Akdeniz vardır, kim bilir?” diye de soruyor.

 

Okunma Sayısı: 7072
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    5.7.2017 18:36:45

    Atı alan Üsküdar ı gecer.

  • Üniversite idari personeli

    5.7.2017 17:34:19

    Bende sayın Başbakan Binali Yıldırım a ulaştım Zonguldak ziyaretinde bi haksızlığa uğradım bana sahip çıkın dedim özel kalemi aradı yazınızı yök e gönderiyoruz yapılan zulmün farkındayız dedi 8 ay olacak

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı