"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Almanya'ya cevap

20 Temmuz 2017, Perşembe 14:39
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

İbrahim Kalın'a, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Büyükada'daki tutuklamalar üzerinden Türkiye'ye yönelik sert ifadeler içeren açıklaması soruldu.

"Bu talihsiz açıklamaların yaklaşam seçimlere yönelik iç siyaset yatırımı olduğunu düşünüyoruz" diyen Kalın şöyle devam etti:

ALMAN SİYASETİNDE PRİM YAPIYOR

"Almanya'da bu moda haline geldi. Türkiye karşıtlığının Alman siyasetinde prim yaptığını görenler puan toplamaya çalışıyorlar. Akıl tutulmasından kurtulul rasyonel şekilde düşünmeleri gerekiyor.

FETÖ'cülerin en çok gittiği yer neden Almanya oluyor. Bununla ilgili dosyaları önlerine koyduğumuzda yargı bağımsız diyorlar. Onlar da buradaki yargıya karşı saygılı olmalılar. 

BİR ALMAN FİRMASINA SORUŞTURMA YAPILMIŞ MI?

Türkiye'ye giden Alman vatandaşlarının güvende olmadığı, Alman firmaların da endişeli olduğuna yönelik açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Biz Türkiye'deki Alman yatırımlarının güvende olduğunu ifade ettik. Binlerce Alman firması var. Bugüne kadar bir Alman firmasına soruşturma yapılmış mı? 

ALMAN TURİSTLERİ DAHA FAZLA GÖRMEK İSTİYORUZ

Böyle bir şey yokken bu iddiayı ortaya atmak ilişkileri feda etmektir. Bir Alman gazetesinde de bununla ilgili bir haber çıktı. Bununla ilgili Mehmet Şimşek bu kişilerle görüştü. Bir sorun olmadığını ifade ettiler. Türkiye'ye gelen Alman vatandaşları... Bunlarla ilgili bizim hiçbir sorunumuz yok. Alman turistleri daha fazla görmek istiyoruz. 

Burada soruşturma konusu olan kişiler kimlerdir? Polisin ve yargının tespit ettiği kadarıyla illegal faaliyet içerisinde olan kişilerdir. Bunlarla Alman vatandaşlarını aynı keseye koymak siyasi sorumsuzluktur. Biz Almanya ile ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Ama kimse parmak sallayarak Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışmasın. Bu tür popülist çıkışlarla reel sorunlara yönelmeleri ve ilişkileri olması gereken raya oturtmaları gerekmektedir." 

AA

Okunma Sayısı: 4514
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı