"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dağdan indi, CEO oldu

17 Mayıs 2015, Pazar 11:06
Kuleli’den ABD’nin ünlü askeri akademisi West Point’e giden, mezun olup Güneydoğu dağlarından terörist kovalayan Teğmen Cem Hacıoğlu, şimdi ABD’nin en önemli gaz firmalarından birinin CEO’su.

ABD’nin ünlü West Point askeri akademisini bitirdikten sonra elinde silahı ile Bingöl’de PKK’ya karşı savaşan Cem Hacıoğlu (47), Dünya Bankası’ndan iş teklifi alınca ABD’ye gitti. Hacıoğlu şu anda hızla büyüyen bir enerji firmasının CEO’su. Kuleli Askeri Lisesi son sınıfında okurken ABD’nin en ünlü devlet adamları ve komutanlarını yetiştiren West Point Askeri Akademisi’nin sınavlarına giren Cem Hacıoğlu, o yıllarda ABD ile imzalanan anlaşma gereği her yıl gönderilen tek öğrenci olmaya hak kazandı. West Point’te matematik ağırlıklı ekonomi ve inşaat mühedisliği okuyan Hacıoğlu, yaz aylarında Türkiye’ye dönmek yerine Dünya Bankası’nda staj yaptı. Genç teğmen, 1992 yılında Hürriyet’in de izlediği mezuniyet töreninde Amerikalı okul arkadaşlarıyla şapkasını havaya atarak piyade teğmen olarak Türk ordusuna katıldı. 

ROTAYI AMERİKA’YA ÇEVİRDİ

PKK ile mücadelenin kızıştığı 1990’lı yıllarda Bingöl’deki birliğinde dağ taş demeden terörist peşinde koşan Hacıoğlu’nun kalbinde, askerlikten çok ekonomi, girişimcilik yatıyordu. Dağlarda operasyonlara çıkarken, Dünya Bankası’ndan telefon geldi. Hacıoğlu da bu telefon üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılarak, rotasını tekrar Amerika’ya çevirdi.  

MIT’DE MASTER

ABD’nin başkenti Washington’da, Dünya Bankası’nda araştırma analisti olarak işe başladı. Ancak kafasında başka planlar vardı. İş idaresi masteri (MBA) programlarından birine girebilmek için gece gündüz ders çalıştı. Ve ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) Sloan School of Management programını kazandı.

1998 yılında MIT’den aldığı MBA diplomasını cebine koyan Hacıoglu’nun yeni durağı bu defa bir finans kurumu olan Merrill Lynch’in New York’taki yatırım bankacılığı departmanıydı. Buradaki 3 yıllık tecrübe, Cem’e finans dünyasının daha sıradışı ve girilmesi bir o kadar da zor olan “Hedge Fund/Private Equity” dünyasının kapılarını açtı. Sırasıyla önemli firmalarda portöy yöneticisi olarak çalıştı. 

VE SONUNDA CEO’LUK

Ardından, Hacıoğlu’nun önüne çok önemli bir fırsat çıktı.

Portföy yöneticiliğini yaptığı ve sıvı doğal gaz (LNG) üretip pazarlayan “Applied LNG” isimli bir firma hatalı yönetim sonucu iflas tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Şirketin başına geçmesi teklif edildi. Cem,  eşi ve  5 aylık bebekleri Efe’yi de yanına alarak Dallas’a yerleşti. Hacıoğlu 15 ay içinde çökme eşiğinde olan “Applied LNG”yi ayağa kaldırmayı başardı. 

HEDEFİ EN BÜYÜK OLMAK

Cem Hacıoğlu’nun CEO koltuğuna otunmasının ardından Applied LNG’de elemanlar motive olmuş, temel faaliyet ve fonksiyonlar düzene girmiş ve borçlar yeniden yapılandırılmıştı. Hacıoğlu, genel merkezi üretim tesislerine daha yakın ve müşterilerin yoğun olduğu Los Angeles şehrine taşıdı. 

300 MİLYON DOLAR

Kapasitesinin yüzde 45’ini kullanan fabrikayi yüzde 100 kapasiteye çıkardı, kapanmak üzere olan firmanın değerini 300 milyon dolara çıkardı. Ayrıca, dünyanın en büyük para fonlarından birini ikinci bir üretim tesisi açmak için şirkete yatırım yapmaya ikna etti.  Hacıoğlu’nun şimdi hedefinde LNG konusunda en büyük ve öncü firma olmak var. 

Etiketler: cem hacıoğlu, dağ, ceo
Okunma Sayısı: 3013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı