"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Danimarka'da PKK'yı finanse etme davasında beraat

22 Ekim 2014, Çarşamba 19:53
Açılan dava sürecinde kapanan Roj Tv adına topladıkları 140 milyon Danimarka kronunu (yaklaşık 19 milyon avro) PKK'ya göndererek terörü finanse ettikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 10 sanık beraat etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Şehir Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına, bu ülkede topladıkları parayı PKK'ya aktardıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp bir süre sonra serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan Türkiye kökenli 10 Kürt sanık ve avukatları hazır bulundu.

Savcılık iddianamesinde, sanıkların Roj Tv adına topladıkları 140 milyon kronu dolaylı olarak terör örgütüne aktararak terörü finanse ettikleri ve hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme başkanı, jürinin kararını okuduktan sonra gerekçeleri açıkladı.

Açıklanan gerekçede Roj Tv ile terör örgütü PKK Kongra Gel ve silahlı birimleri konusunda değerlendirmeler yapılarak örgütün silahlı kanadı HPG'nin Türkiye'de 2006-2012 yılları arasında terör eylemlerinde bulunduğu belirtildi.

Roj Tv'ye toplanan paraların terör örgütüne aktarıldığını ancak Roj Tv için para toplayanların bunu bilemeyeceğinden suçlanamayacağı noktasından hareket eden mahkeme, sanıkların beraatine karar verdi.

Mahkeme kararına savcının iki hafta içinde itiraz etmemesi durumunda kararın kesinleşeceği, itiraz durumunda ise konunun üst mahkemeye giderek gelecek yıla kalacak bir sürecin başlayacağı öğrenildi.

Çok sayıda Danimarkalı basın mensubunun izlediği karar duruşmasında kararın açıklanmasıyla birlikte salonda bulunan sanıklar ve yakınları sarılarak birbirlerini tebrik ettiler. Daha sonra mahkeme çıkışında Danimarka televizyonlarının canlı yayınlarına katılan sanıklar ve yakınları bir süre Kobani'ye destek sloganları da attı.

Etiketler: danimarka, roj tv, yasak
Okunma Sayısı: 815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı