"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Danıştay Başkanı: OHAL ve KHK'lar hak ve özgürlüklere sınırlama getirmemiştir!

10 Mayıs 2017, Çarşamba 10:52
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştay'ın 149. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuştu.

Zerrin Güngör yaptığı konuşmada, "16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına sunulan ve kabul edilen değişiklikle Anayasamızda var olan kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirilmiştir." dedi.

"Yargı kararları ve yargıçlar eleştirilirken idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir." diyen Güngör, şunları söyledi:

"Kararlarımızın bilimsel eleştirisine açığız. Ancak yargı kararları, taraf menfaatlerine göre değil, objektif, bilimsel ve hukuki kriterlere göre değerlendirilmelidir. Ne yazık ki kimi zaman algı oluşturmak amacıyla subjektif, haksız, ölçüsüz eleştiri ve değerlendirmeler, yargının saygınlığına zarar verici olmaktadır."

Danıştay Başkanı Güngör, "Olağanüstü halin ilanı ve bu süreçte kabul edilen KHK'ların amacı, devletin kurumlarını terör örgütü mensuplarından arındırmak ve demokrasiyi korumak olup kişilerin hak ve özgürlüklerine, amaç dışında herhangi bir sınırlama getirilmemiştir." ifadesini kullandı.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

 

OHAL KHK’larına yargı denetimi yok

Hanef Avcı: Soruşturmalar hukuk zemininden çıktı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: Hukuk yoksa zulüm olur

AKP, 11 kişilik komisyon kurdu: Büyükşehirlerde neden "Hayır" çıktı?

AKP'liler: KHK faturası ödedik

‘KHK’lar ile OHAL’in bağlantısı ne?’

KHK’lar hukuken geçersiz

Bülent Arınç: Yalvarıyorum; OHAL Komisyonu hayata geçsin!

 

AA

Etiketler: ohal, khk danıştay
Okunma Sayısı: 4969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mağdur

    11.5.2017 08:36:38

    Tuzun kokması bu olsa gerek, ne koltukmuş arkadaş, sözde müslüman bir iktidar var, adında adalet geçen bir parti iktidarda. Yeni Türkiye hayırlı olsun...Ama suç bende ben bu partiye Allahım affetsin, maalesef, defalarca oy verdim. Kime kızayım ki...

  • garip

    10.5.2017 19:52:26

    Hayret farklı bir ülkede mi yaşıyoruz yada başka bir ülke hakkında mı konuşuyor sayın başkan....

  • ali

    10.5.2017 16:20:59

    Şu mubarek günler hürmetine Yetiş Allahım gayrı dayanacak takatimiz kalmadı. Senden başka bize yardım edecek yok.

  • alim bal

    10.5.2017 12:21:59

    tabii birilerinin tuzu kuru.....

  • alim bal

    10.5.2017 12:21:23

    binlerce insan mağdur oldu.kör, sagır, dilsizlere ne anlatacaksın.Allah a havale ediyoruz mübarek günde. Adalet yoksa zulum varrrdırrr

  • HÜSEYİN İLHAN

    10.5.2017 11:32:21

    Sn.Başkan sizin anladığını HAK-HUKUK-ADALET kriterleri ile GELİŞMİŞ,MEDENİ ÜLKE SIFATLARINI TAŞIYAN ülkelerin HAK-HUKUK-ADALET kavramları birbirinden o kadaaar uzakki,tartışmaya dahi gerek yok. Hele hele İSLAM DİNİMİZİN HAK-HUKUK-ADALET prensiplerini sizin sözlerinizle irtibatlandırmak için SİYAH-BEYA arasından daha fazla fark vardır. HUKUKÇUSU bu kanaatte olan birinin baş olduğu yerde OHAL alil kafalara göre NORMAAL.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı