"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Danıştay'dan aylardır beklenen karar

09 Aralık 2015, Çarşamba 22:32
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Danıştay'ın Risale basım yetkisini Diyanet'e veren kararnameyi iptal kararından 3 ay sonra imzadan çıktığını Twitter hesabından duyurdu.

Güleçyüz konuyla ilgili olarak şunları yazdı; "Danıştay'ın Risale basım yetkisini Diyanet'e veren kararnameyi iptal kararı 3 ay sonra nihayet imzadan çıktı. Resmen tebliği bekleniyor" dedi.

Risale-i Nur neşrinde yetkiyi Diyanet'e veren kararname iptal edildi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-nesrinde-yetkiyi-diyanet-e-veren-kararname-iptal-edildi_356968

Risale-i Nur’a müdahale kalkıncaya kadar mücadelemiz devam edecek

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/risale-i-nur-a-mudahale-kalkincaya-kadar-mucadelemiz-devam-edecek_365146

Risale-i Nur tekelleştirilemez

http://www.yeniasya.com.tr/yeni-asya-nesriyat/risale-i-nur-tekellestirilemez_361892

İşittim ki harp korkusu başlamış...

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/isittim-ki-harp-korkusu-baslamis_370899

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 6721
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    10.12.2015 10:34:32

    YENİ ASYA çıktığı ilk günden itibaren RİSALEİ NUR için hep var olmuş ve olmaktadır.Sadeleştirme (20 yıldır)yapılırken ben YENİ ASYA okuduğum için bu tarzın ve davranışın yanlış olduğunu ifade eden yazılar ve ikazları okudum,gördüm.17-25 yolsuzlukların ve hırsızlıkların deşifre edilmesinden sonra SİYASAL İSLAMCILARIN tezgahı ile ehli iman arasına nifak,risalei nurlara kelepçe takmak peşlinde olan KEMALİST SİYASAL İSLAMCILAR yine YENİ ASYA nın verdiği ŞANLI,İTİBARLI,HAK VE ADALET mihengli duruşu ile bu köhne oyunu bozdu.RABBİM YENİ ASYA ve onunla beraber olup yanlışa karşı olan EHLİ İMANDAN RAZI OLSUN.YENİ ASYA yı çökertme oyunlarına,YENİ ASYA ya muhalefet hastalarına akıl-fikir,iz'an,insaf ve vicdan versin.

  • asya

    10.12.2015 09:03:36

    Elhamdulillah..

  • Garib Doğu

    10.12.2015 08:46:25

    Bektaşi gibi yapmayalım.Olayın başlangıç ve sonuna birden bakmak gerekiyor.Risale-i Nur'un inhisardan kurtulması için tekelden yaklaşık bir buçuk yıl sonra Aytemur abe ilgili yerlere bir mektup yazdı.Bu doğru.Diğer bir doğru da;bir buçuk sene evvel Risalelerin tekele alınması sırasında, tekele alanlarla birlikte hareket ettiğidir.Yani hem tekele alınmasında rol alıyor,hem kaldırılması için mektup yazıyor.Bu iki hususu birlikte mutalaa etmek gerekiyor.Yeni Asya'ya gelince;Yeni Asya başından beri bu inhisar işine karşı çıkmış,hukuki mücadeleyi başlatmış ve işi sonun kadar takip etmiştir.Başından bugüne gelene kadar ki mücadele safhalarını toplayarak bir kitap haline getirip bastırdı.İşi kitapla bakilaştırıp,tarihe delilli ispatlı bir belge olarak bıraktı.Kimse eğip bükmesin.Başka yerlere çekmesin.Bu işin kim neresinde çok iyi biliniyor.Kim hangi yönde nasıl bir çaba gösterdi bu da apaçık ortadadır.Adalet yerini buldu.Hukuki takipçileri tebrik ediyorum.

  • kubilay

    9.12.2015 18:03:26

    M Numan kardeşim hayırdır inşaallah nedir bu çekemezlik nedir bu kıskançlık.Takip ediyorum günlerdir bazı sitelerde bunu dile getiriyorsun.olup biteni hepimiz biliyoruz kimse kimsenin teşebbüslerine konmuyor.Diğer cemaatlerin bu mevzuya bakış zaviyeleri zaten ortada.Kimlerce risaleler devlet inhisarına alındı hepimizce malumdur amaç belliydi.Yeni asya'da mevzu ile alakalı çıkan bir karikatürü bahane ederek yeni asya cemaatini dalalette olmakla itham eden sözde Şairler ortaya çıktı.yeni asya cemaati bu bayrağı taşıyor bu davaya sahip çıkıyorsa tebrik etmek lazım.bu konuda kimin zerre miktarınca cehd ü gayreti varsa Allah hepsinden razı olsun ayrım yapmıyoruz.öyle tefrika kokan davranışlar nur camiasında olamaz olmamalı.mühim olan burada geç de olsa bir yanlışın önüne hukuken geçilmiş olmasıdır.fevri bir davranış olarak görüyorum "teşebbüse konma sözünüzü".ihlas ve uhuvete zarar verir.selam ve dua ile

  • Abdurrahman KOÇAK

    9.12.2015 17:48:43

    Hayırlı haber...Yeni Asya yı alkışlıyoruz...Hakkın ve Adaletin yanında durmaya devam...Yeni Asya ve Şahsı Manevinin mücadelesinin neticesi ....

  • M Numan

    9.12.2015 17:12:19

    üstad Bediüzzaman Said Nursi hz. varislerinden AHMET AYTİMUR Ağabey'in süreç içerisinde gerekli yerlerle görüşmesi neticesinde (4.5 ay evvel) bu uygulama iptal edilmiştir. AYTİMUR AĞABEY eserlerin basım ve yetki meselesi sadece dib'e ait olmasın aslolan nüshanın basımında problem çıkarttırılmamasıdır. Bu minvalde uygulama iptal edilmiştir.! birileri aytimur ağabeyin bu teşebbüsüne konmaya çalışsa da aslolan budur.

  • Toygar

    9.12.2015 16:19:29

    Hayırlı olur inşaallah! Risale-i Nurlar resmî olarak bir an önce serbestiyet kazansa, şu belalar def ve ref olur, ümit ve niyazındayız!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı