"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbe planı devlet sırrı mı?

05 Mart 2015, Perşembe
Hukukçu ve köşe yazarı Orhan Kemal Cengiz, gazetecilerin haber kaynaklarını açıklamak zorunda olmadığını belirterek, gazeteciler devletin sırlarını saklamakla yükümlendirildiğinde, onların devletin aygıtı haline getirileceğini söyledi.

Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına tepki gösteren Hukukçu ve köşe yazarı Orhan Kemal Cengiz, “O darbe planlarının yayınlanması suçtur mu demek isteniyor. Bir darbe planı devlet sırrıdır mı demek istiyorlar. Biz bu noktaya kadar mı geri geldik” dedi.

Balyoz darbe planı belgelerini ortaya çıkarıp yargıya teslim eden gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına, çeşitli kesimlerden tepkiler devam ediyor. Hukukçu ve köşe yazarı Orhan Kemal Cengiz, gazetecilerin haber kaynaklarını açıklamak zorunda olmadığını belirterek, gazeteciler devletin sırlarını saklamakla yükümlendirildiğinde, onların devletin aygıtı haline getirileceğini söyledi. Cengiz, “O darbe planlarının yayınlanması suçtur mu demek isteniyor. Bir darbe planı devlet sırrıdır mı demek istiyorlar. Biz bu noktaya kadar mı geri geldik” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler sır saklamak zorunda değil

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Cengiz, şunları kaydetti: “Baransu’ya ilişkin suçlamalara baktığımda sırasıyla şunları görüyorum. Deniliyor ki, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hileyle alma, çalma. Öyle bir izlenim ediniyorsunuz ki buradan sanki Genelkurmay’ın içine girmiş Baransu, kendisi bu evrakları bir şekilde elde etmiş. Gazeteciler devlet sırlarını saklamak zorunda değildirler, devletler kendi sırlarını saklamak zorundadır. Yine burada Baransu’nun ifadesine baktığımızda şunu anlayamıyoruz; hangi devlet sırrı kastediliyor. Çünkü bizim bilebildiğimiz, görebildiğimiz kadarıyla Baransu, Balyoz Darbe Planıyla ilgili belgeleri yayınladı. O darbe planlarının yayınlanması suçtur mu demek isteniyor. Bir darbe planı devlet sırrıdır mı demek istiyorlar. Biz bu noktaya kadar mı geri geldik?”

Okunma Sayısı: 1130
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    5.3.2015 10:19:23

    Asıl soru, belgenin gerçekten darbe planı olup olmadığı. At izi it izine karıştı. Ergenekon vs. çok dallandı budaklandı, insanlar neye inanacağını şaşırdı. Darbe yapanlar engellensin ama kimse suçsuz yere mahkum edip yaftalanmasın. Kimse devlet içinde gruplaşmasın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı