"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbe söylentisi o şehri ayağa kaldırdı!

30 Ağustos 2016, Salı 10:15
Konya kent merkezinde elektriklerin kesilmesi ve yaklaşık 30 dakika gelmemesi sonucu darbe olduğunu iddia edip sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen halk ellerine Türk Bayraklarını alarak sokağa çıktı.

Konya Valisi Yakup Canbolat'ın valilik binasına gelmesini isteyen vatandaşlar, AKP Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun iki vatandaşı vali ile görüştürmesi üzerine halk sessizce dağıldı.

ELEKTRİKLER KESİLİNCE SOKAĞA AKIN ETTİLER 

Olay gece 01.20 sıralarında meydana geldi. Konya kent merkezinde elektrikler kesildi. Yaklaşık 30 dakika boyunca elektriklerin gelmemesi üzerine sosyal medya üzerinden haberleşerek örgütlenen bazı vatandaşlar darbe olduğu iddiası ile ellerine Türk bayraklarını alarak sokaklara çıktı. Kent merkezindeki valilik binası ile askeri birliklerin bulunduğu binalar önünde toplandı. Bazı vatandaşlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 56'ncı Bakım Merkezi Komutanlığı çıkışını araçlarıyla kapattı. Valilik binası önünde toplanan halk sayısı kısa sürede yaklaşık 500 kişiye ulaştı. Darbe olduğunu iddia edip Vali Yakup Canbolat ile görüşmek için valilik binasına girmek isteyen vatandaşlar ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI 

Yaşanan olaylar üzerine Vali Canbolat’ın sosyal paylaşım sitesi ‘Twitter’ üzerinden "Bir teknik arıza nedeniyle ilimizde kısa süreli elektrik kesintisi olmuştur. Şu an itibariyle il genelinde elektrik verilmiştir. Başkaca sorun gözükmemektedir. Vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Herkese iyi geceler" şeklinde açıklama yaptı. 

VATANDAŞLAR DAĞILDI 

Vali Canbolat’ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklama ve polis yetkililerinin elektrik kesintisinin teknik bir arızadan kaynaklandığı yönünde yaptığı açıklamanın ardından valilik binası önünde toplanan bazı vatandaşlar dağıldı.

MİLLETVEKİLİ BABAOĞLU GELDİ

Vali Canbolat'ın valiliğe gelmemesi üzerine yaklaşık 200 kişilik gurup bina önündeki bekleyişlerini sürdürdü. Bu sırada valilik binası önüne gelen Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da vatandaşlara, "Korkacak bir şey yok. Rahatlıkla evinize gidebilirsiniz. Teknik nedenlerden dolayı bir arıza meydana geldi. Onu da hallettiler ve şuanda hiç bir sıkıntımız yok. Vali beyle de irtibat halindeyiz. Oda hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi." açıklamasını yaptı. Daha sonra halk arasından 2 kişiyi valilik binasına alarak Vali Canbolat ile telefonla görüştürdü. Vali Canbolat ile telefonla görüşen kişilerin, herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde yaptığı açıklamanın ardından valilik binası önünde toplanan vatandaşlar dağıldı. Askeri birlikler önünde toplanan 20-30 kişilik gurupların da teknik arızadan dolayı elektriklerin gittiğini öğrenmesi üzerine dağıldığı öğrenildi.

DHA

Okunma Sayısı: 3152
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı