"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeciler bırakıldı

01 Aralık 2015, Salı 12:09
AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ergenekon davasının sulandırıldığını, davada masum olanların sayesinde gerçek darbecilerin de serbest kaldığını söyledi. Akademisyen Baskın Oran da Ergenekon’un hala aktif olduğunu söyledi.

AKP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ergenekon davası sürecinde çeşitli usulsüzlükler yapıldığını davanın sulandırıldığını, davaya dahil edilen masumlar üzerinden de asıl darbecilerin serbest kaldığını söyledi.

Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden Seda Şimşek’e konuşan Üstün, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını değerlendirdi. Türkiye’de hiçbir kesimin Yargı’dan memnun olmadığını belirten Üstün, “Biz memnun değiliz, muhalefet memnun değil, basın memnun değil, vatandaş hiç değil. Bizim bir yargı reformu yapmamız gerekiyor. Yargı ince eleyip sık dokuyacağına, toptancı yaklaşıyor” diye konuştu.

Toptancı yaklaşımlar zarar veriyor

Erdem Gül’ün kasıtlı olarak bir işin içinde olacağını tahmin etmediğini belirten Üstün, “Bir suç varsa, bu suçun failleri konusunda yargının çok daha özenli bir çalışma yapması lazım. Toptancı yaklaşımlar, soruşturmanın özüne de zarar veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Darbe davaları sulandırıldı

Ergenekon Davası sürecinde de benzer durumların yaşandığını hatırlatan Üstün, şunları söyledi: “Ben inanıyorum ki Ergenekon’da 15-20 civarında insan, bal gibi darbe planladı ve bunlar bal gibi de darbeciler. Birileri bu soruşturmayı fırsat bilip işi sulandırdı. Masumlar üzerinden de gerçek darbeciler ceza almaktan kurtuldu. Sakarya milletvekiliyim, o zamanki 1’inci Ordu Komutanlığının afişlerle neler yazdıkları hâlâ hafızamda. Bir ordu komutanı afiş yaptırıp billboard’lara “Orduya sadakat onurumuzdur” diye ilan verebilir mi? Bu afişi hiç unutamıyorum. Ordu ancak millete sadakat gösterebilir, millet orduya sadakat göstermez. Bu soruşturmalar çığırından çıktığı için darbeciler kurtuldu.”

Ergenekon hiç uyumadı ki!

Akademisyen-Yazar Baskın Oran da, Ergenekon’un hiçbir zaman uykuya yatmadığını söyledi. Özgür Düşünce’den Hüseyin Keleş’e konuşan Baskın Oran, “Ergenekon uykuya yatırılmadı ki hiç. Yatırılsaydı, kar maskeli özel timler, daha dün akreplerin ardından ölü sürükleyerek, havalara ateş ederek ‘Allahu Ekber’ diyerek marifet yapar gibi nümayiş yapabilir miydi?” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2844
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Recep Günay

    1.12.2015 09:29:27

    Özet olarak. Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik birde baktık ki bir arpa boyu yol gidemediğimiz gibi daha da geri gittik.

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.12.2015 08:41:57

    YENİ ASYA mıza çamur atanlara ithaf olunur.NEYMİŞ NEYMİİİİŞ.AKP darbecileri SALIVERMİİİİŞ.Maharet İHALE KANUNUN 150 kez değiştirilmesi değiiil,maharet refarandumda,seçimde galip gelmek değiiil.MAHARET,İKTİDAR VE MUKTEDİR OLMAAAK.DARBECİLERE,HUIRSIZLARA,YOLSUZLUKLARA,HAKSIZLIKLARA SON VERMEK VEYA BUNLARA KARŞI DURABİLMEKTİİİR. MAHARET TEODOR HERTZ e saygı durusuşunda bulunmak,maharet YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ nü almak asla değiiiil.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı