"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeciler mi hesaba çekiliyor, muhalefet mi?

19 Kasım 2018, Pazartesi 19:42
Ahmet Taşgetiren, geçen Pazar Karar’da yayınlanan yazısında, “Darbeciler mi hesaba çekiliyor yoksa muhalefetin tamamı mı?” diye sordu.

“15 Temmuz yargı açısından Türkiye’yi başka bir iklime taşımıştır. Bir darbe girişimi ve onun getirdiği olağanüstü durum, darbecilerin ve iltisaklı yapıların tasfiyesi gündemini doğurmuş ve yargıya burada da önemli sorumluluk düşmüştür” diyen Taşgetiren, yazısında şu cümlelere de yer verdi: “(...) Öyle bir ülkedir ki Türkiye, yargı sorunludur, güvenlik birimleri sorunludur, medya, iş dünyası sorunludur, siyasi iktidarın iç-dış ilişkileri yargıyı etkileyecek niteliktedir vs... Bağımsız yargı deyip bıraksanız başka problemler ortaya çıkar, bırakmasanız başka problemler...

Onun için 15 Temmuz sonrasında içerden-dışardan iktidarın yargı üzerindeki etkisini gündeme getiren sesler yükselmiştir.

Darbeciler mi hesaba çekiliyor yoksa muhalefetin tamamı mı?

Bu kritik bir alan sorgulamasıdır.

Darbe girişimi iktidarı silahlı güçle devirmeyi hedeflemektedir, muhalefet de, iktidarı değiştirmek istemektedir. Bunlardan birisi gayr-ı meşru, diğeri meşru eylemdir. Her değiştirme iradesinin darbe ile iltisaklı hale gelmesi-getirilmesi, buradaki problemli durumdur. Bu olur mu? Yargı kendisine özel misyonlar yükleyip adaletten başka arayışlara girerse, iktidar kapı aralarsa-göz yumarsa, iktidara yakın medya ‘İktidar böyle istiyor’ düşüncesiyle peşin yargılama başlarsa bu olur.”

Etiketler: ahmet taşgetiren
Okunma Sayısı: 6621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Galip

    20.11.2018 00:16:39

    Hep beraber bunun yolunu açtınız Sayın Taşgetiren, şimdi niye şikayet ediyorsunuz. Gazeteniz reklam alamıyor, sizin de işinizi kaybetme korkunuz var. Masum Yüzbinler, işlerinden atılırken, hapislere tıkılırken alkışlamaktan hiç hicap duydunuz mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı