"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeler kimin adına yapıldı?

03 Ağustos 2016, Çarşamba
Başbakan Binali Yıldırım TSK içindeki bir grup cuntacı askerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, “Atatürk’ün açtığı ve askerÎ makamların üstünde gördüğü Meclis’i bombalayan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Bu en çok Mustafa Kemal’in hatırasını zedelemiştir. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir” dedi. Oysa Türkiye’nin darbeler tarihi tam tersini ortaya koyuyor.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Atatürk’ün açtığı ve askeri makamların üstünde gördüğü Meclis’i bombalayan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Bu en çok Mustafa Kemal’in hatırasını zedelemiştir. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir” dedi. Yıldırım’ın açıklamasın ardından akıllarda soru işaretleri oluştu. Türkiye’nin darbeler tarihini göz önüne getiren gazeteciler ve aydınlar, “Türkiye’nin darbeler tarihi bu açıklamaların tam tersini ortaya koyuyor” dedi. 

Bütün darbeler Kemalizm adına yapıldı

27 Mayıs 1960 ihtilâlindeki Kemalist destek, 12 Mart Muhtırasındaki Kemalist ideoloji ve 12 Eylül Darbesindeki aktörlerin hafızalardan silinmediği bir dönemde “Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir” vurgusunda bulunan Yıldırım ‘Darbeler kimin adına yapıldı?’ sorusuna nasıl cevap verecek. 27 yıllık tek parti iktidarının ardından serbest seçimlerde iktidara gelen Menderes Hükümeti’nin dindarlarla barışma politikasını ‘Cumhuriyet’in temel ilkelerine’ ihanet sayan Kemalist kadro harekete geçerek 27 Mayıs 1960 darbesini gerçekleştirdi. 12 Mart 1971’de muhtıra ile hükümeti değiştiren asker verdiğini muhtırada “Atatürk’ün bize hedef verdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasasının öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür” ifadelerini vurguluyordu. . 

Okunma Sayısı: 4303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mirza said

    3.8.2016 14:24:21

    yaklaşık 13 yıl boyunca devleti fetullah gülene bütün kurum ve kuruluşlarıyla teslim edip yetkili kılanlar masum mudur?yolda geçerken biri selam vermişse darbeci fettoşa bir selam yüzünden onun ilişkisi vardır demek ne derece vicdani?hey yetkililer yapacağınız sorgulamaları sağlıklı yapmazsanız memleketin milletin geleceğini karartırsınız.Bakıyorum da millet birbirlerini ihbar yarışına girmiş.Peki bunun dini ve uhrevi mesuliyetini düşünüyor muyuz?sırf birini sevmediğimiz için gammazlamak iftira atmak aman yarabbi ne fecaat ne oldu bize bir kısmımız milletimizi bombalamaktan çekinmiyor(Allah bildiği gibi yapsın)bir kısmımız iftira ve gammazlık yarışında.Postahanede sıramı bekliyorum, yanımdaki ile hasbihal ederken söz sırasında birilerini ihbar etmek, işyerini kapattırmak için mektup yollayacağını fısıldıyor kulağıma.Haccacın yaptıklarından farkımız ne söyleyin ey kendini müslüman addedenler.nicedir bu halimiz işte suriye ırak ders almıyor muyuz?İnsan ve memleket sevgimiz bu mu yahu

  • CESUR ADAM

    3.8.2016 08:39:47

    Şaşırmadım ve AKP liler bizi şaşırtmamaya devam ediyor.TAKİYYENİN KRALI,DÖNME DOLAPLARINI ŞAHİKASI nedense hep AKP marka-patentli. Yahu ülkede CUMHURİYET TARİHİ itibarıyla yapılan tüm DARBE-MUHTIRA ve 28 ŞUBAT zulmü ATATÜRK adı kullanılarak ve ona dayandırılarak yapılmadımı.Cümle alem bunu ifade ederken ve geçmişte sizlerinde bu isnat eden sözleriniz varken bu U DÖNÜŞ neden,niçin yapıldı. DEVLET İDARESİ ZOR SAN'ATTIR.Bu ise sizde maalesef yoooook.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı