"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeye en iyi cevap demokratikleşmedir

24 Temmuz 2016, Pazar
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilmesini eleştiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Darbeye en iyi cevap ülkemizin demokratikleşmesidir. Demokrasiyi tamamen askıya almayı hedefleyen bir darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan etmek, ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecektir” dedi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimini lânetlediklerini belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, OHAL  ilân etmek ülkenin hiçbir sorununu çözmeyeceğini vurguladı. Darbeye verilen en iyi cevabın ülkenin demokratikleşmesi olacağını belirten Beko, “Demokrasiyi tamamen askıya almayı hedefleyen bir darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilân etmek, ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecektir. Aksine, OHAL ilânı tam da darbecilerin dayattığı bir yönetim  biçiminin hayata geçirilmesi anlamına gelecektir” değerlendirmelerinde bulundu. 

Temel hak ve özgürlükler tehdit altında

TBMM’nin darbecilerin saldırılarına çok net bir cevap verdiğini söyleyen Beko, “TBMM’nin OHAL ile beraber devre dışı bırakılması ‘demokrasi’ ile değil, ancak ‘karşı-darbe’ kavramıyla açıklanabilir. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden bu yana ilk kez ülkemizin tamamını kapsayan olağanüstü hal ilân edilmiştir. 2002 yılına kadar da bölgesel olarak uygulanan Olağanüstü Hal, sadece faili meçhul cinayetlerle, katliâmlarla, gözaltında kayıplarla, işkencelerle anılmaktadır. ‘Bu kez öyle olmayacak’ diyenlerin, ‘olağan’ hukuk düzeni içindeki sabıkaları göz önüne alındığında, temel hak ve özgürlüklerin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Okunma Sayısı: 1594
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı