"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeyi beraber önlediğimiz gibi, Demokrasiyi birlikte güçlendirelim

28 Temmuz 2016, Perşembe
Siyasi partilerin Yeni Anayasa konusunda uzlaşmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Toplumun ayrıştıran değil, uzlaştıran bir siyasete ihtiyacı vardır. Demokrasiyi birlikte güçlendirelim” çağrısında bulundu.

Yeni Anayasa’nın yapımı sürecinde siyasi partilerin uzlaşmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten  Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu  (TÜRKONFED)  Başkanı Tarkan Kadooğlu birlik çağrısında  bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin değerlendiren Kadooğlu, “TÜRKONFED olarak, Yeni Anayasa’ya Doğru raporumuzda dile getirdiğimiz katılımcı demokrasi ve uzlaşı kültürünün bu irade beyanı ile hayata geçmesi en büyük beklentimizdir. Toplumun ayrıştıran değil, uzlaştıran bir siyasete ihtiyacı vardır” dedi.

Demokrasi geleceğin teminatıdır

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin toplumsal sağduyuyla engellendiğini belirten Kadooğlu, “Demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devleti, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatıdır. Askerî darbeler, muhtıralar ve kalkışmalar öncelikle demokrasiye, cumhuriyetimize ve millet iradesine karşı girişimlerdir.  15 Temmuz gecesi ülkemizin, demokratik laik cumhuriyetin sonunu getirebilecek çok tehlikeli bir saldırıyı, bütün kesimlerin sağduyusu sayesinde atlatıldı”  açıklamalarında bulundu. 

Katılımcı anayasa birliği tesis eder

Ülkemizin “Orta Demokrasi Tuzağı”ndan çıkışının anahtarının katılımcı bir demokrasi kültüründen geçtiğini belirten Kadooğlu, toplumun bütün kesimlerinin bir araya geldiği, çok sesli, çok renkli, çok kültürlü, katılımcı bir anayasanın hazırlanmasının, iç barışın tesis edilmesine, birlik ve beraberliğin perçinlenmesine önemli katkı sağlayacağını aktardı.

Demokrasi toplumsal barışı korur

Demokrasiye ve millet iradesine inanan bütün kesimlerin, her koşul ve şart altında demokrasiye sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Kadooğlu, şunları söyledi: “Toplumun farklı kesimleri arasında yakalanan uzlaşının, siyasî partilerimiz tarafından demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi çağdaş bir devletin temel taşlarının sağlamlaştırılması, birlik ve beraberliğimiz ile toplumsal barışın korunması noktasında devam ettirilmesi gerekmektedir. Yaşanan olumlu tablo bu yolda önemli bir eşiktir. Toplumsal uzlaşının, siyasi partiler vasıtasıyla korunması ve kalıcı hale getirilmesi ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için önemli bir kazanım olacaktır.”

Okunma Sayısı: 2013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı